Zimolez: 6 zmraziť zimné recepty v mrazničke

Zimolez, ktorý má jedinečné vlastnosti, je schopný posilniť a tónovať cievy. Okrem toho tieto plody normalizujú teplotu a krvný tlak a tiež odstraňujú rádioaktívne látky z tela. Aby sa zachovala úroda zimolezu, mnohí sa uchyľujú k jeho tepelnému spracovaniu a konzervácii, ale kvôli tomu sa liečivé vlastnosti bobúľ navždy stratia. Najlepší spôsob, ako zachovať vitamíny v zimolez je zmraziť bobule v mrazničke.

Zloženie: pomaranč, zimolez, cukor, kondenzované mlieko Čas do zálohy: Leto

Obsah

  • 1Príprava bobúľ na zmrazovanie
  • 2Ako zmraziť zimolez
    • 2.1Celé bobule (suchá metóda)
    • 2.2Zimolez s cukrom
    • 2.3Strouhané bobule s cukrom
    • 2.4Ako zmraziť zimolezovú šťavu
    • 2.5Zmrazené surové džemy
    • 2.6Zimolez s kondenzovaným mliekom
  • 3Pravidlá skladovateľnosti a rozmrazovania

Príprava bobúľ na zmrazovanie

Vzhľadom na to, že zimolez je veľmi jemná bobuľa, ktorá sotva preváža prepravu, je potrebné zoraďovať plody ihneď po vyskladnení alebo kúpe.

Večná otázka, ktorá vyvstane pred vložením bobúľ do mrazničky, je umývať alebo nie umývať? Ak máte v pláne zachrániť úrodu z vašej záhrady, je najlepšie, aby nedošlo k poraneniu bobúľ vodou. Ak je pôvod bobúľ neznámy, je najlepšie ich jemne opláchnuťveľký hrniec s vodou, potom ležal v cedníku ručne.

Keď je prebytočná voda vypustená, položte zimolez na papierové uteráky a nechajte ho dôkladne vyschnúť.

Ako zmraziť zimolez

Celé bobule (suchá metóda)

Pre takéto zmrazenie sú najvhodnejšie odrody, ktoré majú hustú kožu. Toto bobule je menej deformované a mrazenie je lepšie.

Čisté, suché bobule sa položia na tácku, ktorá je lemovaná lepiacou fóliou, a potom sa do mrazničky posielajú 6 hodín.

Hlavné pravidlá na zmrazovanie zimolezu hromadne:

  • na zmrazovanie sú vhodné len celé nepoškodené plody;
  • bobule musí byť absolútne suché;
  • Vrstva zimolezu na podnose by nemala prekročiť 2 cm.

Po predzmrazení sa bobule vložia do porcií a pevne sa zabalia.

Larisa Shkurpela vo svojom videu povie o jej polotovaroch na zimu - zmrazí bobule na zimu. Berry Mix

Zimolez s cukrom

Na tento prípravok sú vhodné zrelé a mierne pokrčené bobule. Vykladajú sa v nádobách vo vrstvách, pričom každý z nich sa posype malým množstvom cukru. Potom sa nádoby uzavrú a mierne pretrepú, čím sa cukor rovnomerne rozdelí.

Rozdrvené bobule s cukrom

Odrody zimolezu s tenkými šupkami sa najlepšie zmrazia ako zemiaková kaša. Na tento účel sa bobule s cukrom dierujú mixérom na jednotnú konzistenciu. Pomer cukru a bobúľ - 1: 4.

mrazené zemiakové kaše môžu byť vPlastové kelímky na jedno použitie, malé nádoby alebo mrazničky.

Ako zmraziť šťavu zimolezu

Je možné vytlačiť šťavu z zimolezu bežným alebo elektrickým odšťavovačom. Na uľahčenie tejto úlohy je možné bobule predbežné blanšírovať v malom množstve vody počas 2-3 minút. Pred umiestnením do mrazničky sa cukor môže pridať do šťavy podľa chuti.

Sochor je zvyčajne zmrazený v plastových nádobkách na jedno použitie. Hlavnou podmienkou je ponechať aspoň 2 centimetre od horného okraja nádoby, pretože keď kvapalina zamrzne, kvapalina expanduje a šťava sa môže vyliať. Po úplnom zmrazení sochoru je nádoba tesne prilepená na vrchu lepiacou fóliou a poslaná späť do mrazničky.

Zmrazené surové džemy

Zaujímavý spôsob, ako zmraziť zimolez - s pomarančom, vo forme surového džemu.

Na tento účel sa bobule miesia vidličkou alebo rozdrvia v mixéri. Potom pridajú plátky pomaranča a strúhanú pomarančovú kôru. Cukor sa pridáva v pomere 1: 1 objemu zimolezu.

Polotovar sa v čase použitia položí do malých nádob a pošle do mrazničky.

Zimolez s kondenzovaným mliekom

Čisté bobule sa skladujú v nádobách a nalievajú sa kondenzovaným mliekom. Na 1 kilogram bobúľ bude potrebovať 1 plechovku kondenzovaného mlieka. Takáto príprava je skvelý dezert!

Čas použiteľnosti a pravidlá rozmrazovania

Mrazené bobule sa môžu skladovať vdo mrazničky asi jeden rok, bez rozdielu teplôt.

Aby nedošlo k zámene mrazeného zimolezu, napríklad s čučoriedkami, musí byť obal označený.

Rozmrazovanie bobúľ by malo byť prvých 10-12 hodín v hlavnom oddelení chladničky a potom pri izbovej teplote. Pomalé rozmrazovanie pomôže zachovať všetky vitamíny a živiny.

Pozrite si video z Eleny Mackovej. Domáce chutné. “- Zimolez recepty. Prvá časť. Zimolez Cupcake

Pozrite si video z Eleny Mackovej. Domáce chutné. “- Zimolez recepty. Druhá časť, Smoothies