Zimný šalát zo zelených paradajok bez sterilizácie - ako variť chutné zelené paradajky na zimu.

Náš zber zelených nezrelé paradajky so sezónnou zeleninou je ďalšou možnosťou na prípravu lahodného šalátu na zimu. Pripraviť to je jednoduché aj pre mladých ašpirujúcich hostesiek. Stačí len pripraviť potrebné produkty a neodchýliť sa od technológie uvedenej v recepte.

Zložky: zelené paradajky, bobkový list, mrkva, slnečnicový olej, cibuľa ], cukor, soľ, ocot, hrášok z čierneho korenia

Preto budeme môcť pripraviť zimný šalát zo zelených paradajok, ak sú k dispozícii: nezrelé paradajky - 3 kg, pomarančovú mrkvu - 1,5 kg, bielu cibuľu - 1,5 kg.

Ako pripraviť zelené paradajky v zime chutný šalát.

Vždy som rezal zeleninu na tenké plátky, najlepšie rovnakého tvaru.

Ďalej musia posypať soľou (stačí 100 g), jemne premiešať v panvici a prikryť vložkou.

Po desiatich až dvanástich hodinách, keď sa šťava objaví pod zeleninou, nalejte do šalátu predvarenú horúcu marinádu. Varíme zo slnečnicového oleja (300 ml), octu 6% (200 ml), cukru (300 g). Pri príprave na chuť dať 6 ks. čierne korenie a 6 ks. listy vavrínu.

Teraz, hrniec so zeleninou a marinádou, ktorá začala šťavu, je čas poslať do ohňa.

Prineste budúci zimný šalát do slabého varu a podržte ho na peci po dobu 30 minút. Uistite sa, že pri varení zeleniny nie je prilepená na dno. Na tento účel sa odporúča neustále miešať obsah panvice.

Hotové chutné zelené paradajky so zeleninou sa premiestnia do pripravených nádob ošetrených sódou alebo inak a prikryjú sa rovnakými sterilne čistými a dusenými viečkami. V tomto prípade nie je teda potrebná ďalšia sterilizácia naplnených plechoviek.

Takýto zimný šalát by sa nemal uchovávať pri teplote nižšej ako je izbová teplota bez sterilizácie, a pokiaľ možno, nemal by sa skladovať pri priamom slnečnom svetle.

Správne pripravené av správnych podmienkach, chutné zelené paradajky, ktoré boli zachránené v dlhej zime, určite potešia každého.