Zimný šalát s baklažánom a zelenými paradajkami

Ak chcete variť niečo nové a chutné na zimu, ale nemáte dostatok energie alebo času, mali by ste venovať pozornosť lahodnému baklažánu a zeleným paradajkovým šalátom, ktoré ponúkam. Okrem toho, tento recept je obzvlášť dobrý na jeseň, keď je už potrebné zbierať zelené paradajky z kríkov, pretože je jasné, že už nebudú zrelé.

Zložky: baklažány, paprika, zelené paradajky, cibuľa, mrkva, \ t paradajky, cukor, soľ, ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, jeseň

Jednoduchý recept na varenie pomôže vytvoriť pravdivý, voňavý príbeh a rodina a priatelia, ktorí prišli na návštevu, budú môcť oceniť chuťové hodnoty. Všetky štádiá prípravy blanku sú celkom jednoduché a ja som podrobne opísal všetky nuansy v mojom recepte a ilustroval fotografie, ktoré som urobil krok za krokom.

Začneme vyrábať baklažán a zelený paradajkový šalát z prípravnej fázy. Na to, zbierať, umyť a bez stonky týchto zeleniny:

  • baklažány 3 kg (malé bez semien);
  • zelené paradajky 1,5 kg;
  • bulharské korenie 3 kg;
  • cesnak 3 veľké hlavy;
  • mrkva 1,5-2 kg;
  • zrelé červené paradajky 2 kg;
  • 2 kg cibule.

Všetky zložky sa vyčistia a premyjú. Všetko okrem zelenej paradajky a baklažánu mleté, mix.

Nalejte paradajkovú omáčku so zrelými paradajkami a zapálte.

Bvýsledná zmes zeleniny pridajte: cukor - 4 polievkové lyžice. lyžice, soľ - 3 polievkové lyžice. lyžice a ocot 9% - 120 gramov. Preneste do varu a neustále odstraňujte penu. Zmes by sa mala variť aspoň 30 minút pri nízkom teple.

Medzitým varíme baklažány a zelené paradajky. Všetky by mali byť narezané na tenké plátky, široké asi 0,5 cm.

Kruhy paradajok a modrej by mali mať približne rovnakú veľkosť.

Teraz musíte dať jednoduchú slane osolenú vodu a nechať ju variť. V tejto vriacej vode musíte držať modrú. Čas - nie viac ako 30-40 sekúnd.

Rozotrite už spracovanú modrú na sitko do vody. Potom uvarenú zeleninu vložte do sterilizovaných nádob takto: 3 polievkové lyžice. lyžice zeleninovej zmesi + vrstva modrá + vrstva zelených paradajok. Tak uložiť do top bánk. Začiatok a ukončenie vrstiev musí byť zmesou zeleniny.

Všetky naplnené plechovky musia byť sterilizované približne 30-50 minút. Predtým, než budete valiť, musíte pridať 1 lyžičku octu do každej nádoby.

Dúfam, že aj môj jednoduchý a veľmi chutný baklažán a zelený paradajkový šalát vás tiež oslovia. Recept na prípravu je hodný trvalého usádzania vo vašom zápisníku. Urob si svoje prípravky vždy jednoduché, rýchle a chutné!