Zimný baklažánový šalát s cibuľou a paprikou bez sterilizácie

Dnes varím veľmi jednoduchý zimný šalát z baklažánu s výraznou sladkokyslou chuťou. Príprava takéhoto obrobku nie je plná prísad. Okrem baklažánu je to len cibuľa a paprika. Musím povedať, že tento lahodný šalát z baklažánu bol prijatý v mojej rodine ako pikantné občerstvenie, dokonca aj tí, ktorí nemajú radi baklažány.

Zložky: baklažány, paprika, cibuľa, rastlinný olej, cukor, \ t salt, paradajkový pretlak, ocot Čas záložiek: Leto, jeseň

harmónia jej prísad dáva vynikajúcemu vkusu sochoru. Proces varenia bol nakrútený na fotografii a popis bol urobený krok za krokom. Môžete si priniesť môj jednoduchý recept na baklažánový šalát na život rýchlo a ľahko.

Zloženie:

  • baklažán - 1 kg;
  • cibuľa - 500 g;
  • bulharské korenie - 500 gr;
  • cukor - 1 polievková lyžica;
  • rastlinný olej - 1 polievková lyžica;
  • soľ - 1 polievková lyžica. l.
  • paradajkový pretlak - 500 gr;
  • ocot 9% - 70 g.

Ako urobiť šalát z baklažánu na zimu bez sterilizácie

\ t

Príprava začína prípravou výrobkov. Zelenina je vhodná na pranie. Z kmeňa zbavíme baklažán. Ošúpajte cibuľu z šupky, odrežte koreňový systém. Bulharské korenie oslobodené od semien a odrezať stonku.

Cibuľu nakrájajte na plátky, sladkú papriku do polkruhov.

Dáme do nádoby na varenie, pridáme paradajkový pretlak (polovica pasty)môže byť nahradená paradajkovou šťavou), cukor, rastlinný olej, soľ a ocot, mix. Dušená zelenina bude trvať 30 minút.

Kým zmes dusíme, nakrájame baklažány na kocky a pridáme ich na panvicu.

Zmiešajte zeleninu a jemne duste ďalších 20 minút, kým sa neupraví.

Hotový šalát rozliate cez sterilizované plechovky a korok pevne prikrytý viečkami. Otočíme sa a zabalíme na jeden deň do teplej deky.

Tento šalát z baklažánu skladujte na chladnom a suchom mieste bez priameho slnečného žiarenia. Môžete ho použiť len s chlebom, ale s akoukoľvek prílohou, mäsom alebo rybami, dokonale harmonizuje.