Zemiakový škrob - ako vyrobiť škrob zo zemiakov doma.

Často nakupujeme škrob zo zemiakov v obchodoch alebo na trhu. Ale ak sa vydáte na dobrý zemiak a budete mať chuť a voľný čas, potom si môžete variť zemiakový škrob sami, doma. Prečítajte si recept a zistite, že je veľmi realistické, aby to bolo.

Zložky: zemiaky

Príprava začína triedením a triedením zdrojového materiálu. Veľké celé zemiaky sú vyčlenené na zimu na jedenie a z poškodených, rozrezaných zemiakov pripravujeme škrob.

Ako si vyrobiť zemiakový škrob doma.

Moje odmietnuté zemiaky a tri strúhané. Občas nalejte strúhadlo vodu. Zemiaky môžete nakrájať pomocou odšťavovača. V tomto prípade sa v hotovej zmesi pridá voda až do hmotnosti zemiakov.

Získa sa suspenzia pozostávajúca zo škrobu, zvyškov kôry a buničiny. Je potrebné ju filtrovať rýchlejšie. Musíte rýchlo filtrovať, pretože môže začať hniloba.

Ak chcete filtrovať, musíte prejsť rozdrvenú hmotu cez nylonovú pančuchu, plátenú tašku alebo gázu.

Ak filtrovaná zmes nie je dostatočne čistá, môžete ju znova prejsť cez filter.

Bolo to takzvané škrobové mlieko.

Musí mu byť umožnené usadiť sa, potom sa škrob usadí na dno.

Vypustite hornú kvapalinu a položte to, čo je ponechané na dne na kartóne alebo inom plochom povrchu s vrstvou nie väčšou ako 1 cm a vysušte v sušiarni.slabo vyhrievaný ruský sporák, elektrická sušička alebo iný vhodný spôsob.Hlavná vec je, že teplota by nemala prekročiť 40 ° C, inak sa škrob zmení na pastu.

Škrob vyschnutý alebo nie - definujeme ho dotykom.

A posledným krokom pri výrobe škrobu doma je vyvaliť ho valčekom tak, aby sa stal drobivým.

Škrob zo zemiakov sa dlhodobo skladuje v uzavretej nádobe a na rozdiel od kukurice nestráca svoje vlastnosti.

To je všetko.Ako vidíte, varenie zemiakového škrobu v zime je časovo náročné, ale môžete si vychutnať lahodné polievky, kastrólky a omáčky na celú zimu.