Zeler - výhody a škody pre mužov a ženy. Liečivé vlastnosti zeleru pre zdravie a chudnutie.

Každý vie, že konzumácia zeleniny, ovocia alebo koreňovej zeleniny je veľmi užitočná. Ale aký je ich špecifický prínos, len niekoľko z nich bude môcť povedať s istotou, ale márne! Niet divu, že skôr naši predkovia jedli len vegetáciu a boli vyliečení. Vedeli presne, ktorý burinu by sa hodil a liečil, v ktorej chorobe! Ak by sme si toto poznanie zachovali dodnes, mohli by sme sa vyhnúť mnohým chorobám!

Zloženie: zeler

Tak napríklad, zeler! Koreňová zelenina je amatér, ale zároveň je neuveriteľne užitočná!

Obsahuje také užitočné a potrebné látky pre naše telo, ako sú: aminokyseliny, asparagín, tyrozín, karotén, éterické oleje, bór, vápnik, chlór, mastné kyseliny, foláty, inozitol, presne polovica periodickej tabuľky, vitamíny A, C, E , K, skupina vitamínov B. Len premýšľať o tom, koľko je všetko obsiahnuté len v jednom zeleru! Každý deň by to stačilo piť pol pohára šťavy z tejto rastliny a choroby, ako sú bolesti hlavy (kvôli obsahu kumarínu v koreňoch), artritída, reumatizmus, dna, problémy s kĺbmi atď. bolo možné sa vyhnúť!

Foto: Zeler Root

Zeler odstraňuje kyselinu močovú, ktorá pomáha pri liečbe cystitídy, ochorenia močových kameňov, zápalu obličiek. Veľmi dobrepomáha ženámriešiť problémy so zápalovými procesmi v močovom trakte. To môže byť tiež zaujímavé pre ženy, pretože jeho omladzujúci účinok, je to táto koreňová plodina, ktorá pozastavuje procesystarnutie u ľudí.Pre mužovzeler zvyšuje potenciu. Tiež čistí krv dobre, čo je nevyhnutné pri liečbe rôznych kožných ochorení.

Fotografia: Celer Juice

Tradičná medicína vie, že je potrebné zmiešať zelerovú šťavu s púpavovou šťavou a žihľavovou šťavou - a to bude zázračný liek na všetky choroby. Ďalším z týchto receptov: odporúčame zelerovú šťavu zmiešanú s roztopeným maslom - výsledkom je univerzálna masť na liečbu akýchkoľvek otvorených rán, vredov, zápalov. Faktom je, že zeler má najsilnejšie antiseptické, protizápalové a liečivé účinky.

Foto: Zeler v záhrade

Je zaujímavé, že na začiatku nikto nemohol ani naznačiť, že by sa vôbec mohol jesť zeler. Až do začiatku 17. storočia ho používali len z dekoratívnych dôvodov, stoly s ním boli zdobené a až v 17. storočí sa používali v potravinách.

Foto: Stonka a listy zeleru

Zeler sa teraz odporúča pre ľudí trpiacich cukrovkou, starších ľudí, s poruchami nervového systému, pretože upokojuje a stabilizuje bunky tela vďaka svojim proteínom, vitamínom, kyselinám a minerálom.éterické oleje obsiahnuté v koreňochstimulujú vylučovanie žalúdočnej šťavy, zlepšujú metabolizmus. Zeler má tiež vysoký obsah vlákniny. Je známe, že má mierne preháňadlo, je považovaný za diétny výrobok, ktorý je ľahko stráviteľný, preto je ideálny pre tých, ktorí chcúschudnúťa zároveň nepoškodiť vaše zdravie.

Všetko ostatné, zeler sa uchováva čerstvé veľmi dlho. Hlavná vec je vyčistiť ju od zeme, osušiť a dať na tmavom chladnom mieste. Najlepšie je skladovať zeler s mokrým pieskom. Aj s ním môžete pripraviť prípravok vo forme uhoriek, marinády, alebo len suché.