Zelený prírodný hrášok vo vlastnej šťave - rýchly starý recept, pretože tam bola úroda hrachu na zimu len pred 100 rokmi.

Čítal som tento recept na zber zeleného hrnca na zimu v starej kuchárke o konzervárstve, ktorú zdedíme po ženskej línii. Musím okamžite povedať, že pri absencii surovín v takej veľkosti, že by to nebola škoda, keby zmizla, nesnažila som sa urobiť prázdne. Ale recept sa mi veľmi páčil. Preto ju tu vystavujem v nádeji, že niekto uvarí prírodný hrášok vo vlastnej šťave a povie nám o výsledkoch takéhoto kulinárskeho experimentu.

Zloženie: hroznové listy, zelený hrášok

A rovnako ako zelený hrášok sa zberal na zimu pred viac ako 100 rokmi.

Hrach sa musí dostať z strukov a potom variť dve minúty.

Po ich varení ihneď ochlaďte opláchnutím pod studenou vodou.

Tento postup zachová prirodzenú zelenú farbu hrachu.

Konzervovanie hrachu sa ďalej opisuje takto: prenesieme zelený hrášok do skladovacieho kontajnera. Malé sudy sa zmestia (teraz je to možné av bežných sklenených nádobách alebo keramických nádobách).

Zhora zakrývame listami hrozna alebo čerešní a potom na listy položíme tanier a malú váhu.

Na uskladnenie takýchto pripravených na použitie by mal byť zelený hrášok na chladnom a suchom mieste.

Ďalej píšu, že pridávajú takýto hrášok do rôznych zimných šalátov, pripravujú vedľajšie jedlá alebo zeleninové polievky. Ak sa niekto odváži vyskúšať tento starý recept na zber hrachu -Prosím vás, napíšte recenziu do komentárov, podeľte sa s nami o všetkých.