Zelený hrášok marinovaný na zimu bez octu - dobrý recept na morenie hrachu doma.

Nakladaný zelený hrášok nie je potrebné kupovať v obchodoch, keď si môžete jednoducho vyrobiť domáci hrášok na zimu, podľa tohto dobrého domáceho receptu.

Zloženie: zelený hrášok, soľ

Na marinovanie potrebujeme:

- zelený hrášok (purifikovaný) - 5 kg;

- voda - 4 litre;

- soľ - 1 tabuľka. chaty

Ako nakladať zelený hrášok bez octu.

Marinovanie začína odoberaním čerstvého zeleného hrášku a jeho vyberaním z strukov.

Potom by mal byť hrášok zložený do čistého vrecka a priamo umiestnený do vodného roztoku soli, privedený do varu.

Potom varte vrece hrachu asi 3-4 minúty. Potom vrecko náhle spustite do studenej vody.

Teraz budeme čakať na ochladenie nášho polotovaru a potom môžete baliť hrášok do vopred pripravenej nádoby a polievku vylejte horúcou, prevarenou soľankou.

Potom musíte zakryť poháre s vekom a jednu hodinu sterilizovať. Po tomto postupe môže byť obrobok utesnený viečkami a uskladnený na chladnom mieste.

Takýto výborný nakladaný hrášok bez octu, uskladnený na zimu s použitím jedného z domácich receptov, je vynikajúci na výrobu všetkých druhov zimných šalátov, polievok av našej rodine každý miluje hrášok ako prílohu pre mäsové a vtáčie jedlá.