Zeleninový adjab sandál na zimu v bankách - gruzínsky recept

Taký pokrm, ako ajab sandál, je veľmi populárny nielen v Gruzínsku (vlastne ide o národné gruzínske jedlo), ale aj v iných krajinách. Tento zeleninový pokrm je veľmi chutný, plný vitamínov, milujú tí, ktorí majú post. Pripravuje sa v lete, pretože hlavné zložky (baklažán a paprika) sú v lete vždy cenovo dostupné a lacné.

Zloženie: baklažány, paprika, feferóny, petržlen, koriandr, cibuľa, slnečnicový olej, paradajky, soľ, ocot Čas na záložku:] Jeseň

Ako sa môžete v zime potešiť týmto pokrmom, keď sú baklažány drahé a nie sú pestované v otvorenom teréne? Tento recept na polotovar je užitočný pre tých, ktorí chcú otvoriť plechovku v zime a jednoducho „priniesť na myseľ“ ajab santalové drevo a pridať chýbajúce prísady.

Ihneď chcem urobiť veľmi dôležité objasnenia toho, čo je klasickou prípravou na adzabínové sandále. Na internete - obrovské množstvo domácich receptov tohto pokrmu a zložiek, ktoré obsahujú ryžu a mrkvu? V žiadnom prípade nepridávajte prvú ani druhú. Klasické santalové drevo adzhab: baklažán, bulharské korenie, chilli, paradajka, cibuľa, petržlen, koriandr a zemiaky. Zo všetkých vyššie uvedených, s výnimkou zemiakov, a my urobíme doma polotovar z tejto lahodné jedlo.

Pomer baklažánov k iným výrobkom je približne jeden až štyri, to znamená, ak sa vezmeme4 kg baklažánu, potrebujeme jeden kilogram bulharského korenia a cibule (v rovnakom pomere). Cibuľa v tomto pokrme by mala byť veľa! Zelení a chilli vážia veľmi málo, ich hmotnosť sa nebude brať do úvahy.

Ako urobiť Ajab Sandal pre zimu

Začneme variť úrodu opatrným odrezaním šupky na baklažáne, preložením do misky a jej pokropením soľou, necháme ju niekoľko hodín, aby soľ vytiahla nepríjemný a škodlivý horkosť z baklažánu.

Už teraz, keď pripravujeme prípravok priamo, baklažány sa musia veľmi dobre stláčať, nechať ich vyzerať nepredstaviteľne, ale horkosť z nich zmizne, takmer všetky.

Zatiaľ čo modré uvoľňujú horkosť, urobme nejaké paradajky. Dáme ich do hlbokej misky, zalejeme vriacou vodou, za desať minút vylejeme vodu a vyberieme z nej kožu. Vriaca voda, ktorú sme dopili paradajkami, nám umožní ľahko ich vyčistiť. Lúpané paradajky náhodne nakrájame na malé kúsky a zložíme na dno hrnca, v ktorom pripravíme zimnú prípravu na santalové drevo adzhab.

Cibuľu je potrebné nakrájať na malé kocky, bulharské korenie - tenké pruhy, takže bude vyzerať pekne v prázdnych nádobách. Korenie má zelenú a červenú (žltá stráca farbu pri konzervovaní a nie je tak krásna).

Cibuľu berieme len biele, v žiadnom prípade ružová (ružová sa stane nepríjemnou sivou farbou a je to drsné). Cez nízke teplo v panvici, pridajte rastlinný olej, dusiť cibuľu a papriky až dozmäkčenie.

Akonáhle sa baklažány stláčajú, vložte ich do rajnice do paradajok, pridajte dusenú cibuľu a bulharské korenie.

Chili sa narezáva na tenké krúžky (možné so semenami, ak sa vám páči „teplejšie“) a tiež sa ponára do panvice.

Pri veľmi nízkom osvetlení, ktoré sa neustále jemne mieša, varte túto zmes, až kým baklažán nebude úplne mäkký. Referenčná hodnota pre trvanie varenia sa drží.

Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a koriandr, varte minútu alebo dve.

Vložili sme poháre do a okamžite sme nasadili sterilizáciu (asi pol hodiny).

Predtým, než budete navíjať viečka na plechovky nášho sochoru, musíte pridať niekoľko kvapiek octovej esencie, to je dôležité! Toto je dodatočná ochrana, aby náš adjab sandál v zime nepokazil. Nie je nutné soľ, soľ, s ktorou sme na začiatku sypali baklažány, bola čiastočne absorbovaná a je dosť na uskladnenie.

Príprava tohto sochoru je prvým krokom k tomu, aby ste sa v zime hýčkali s ajab sandálom. Druhým dôležitým bodom je uchovávanie našej ochrany. Konzervované baklažány sú veľmi rozmarné z hľadiska skladovania a spolu s bezchybnou čistotou pri varení je dôležité, aby sa takéto prípravky skladovali na chladnom a úplne neprístupnom mieste. Najlepším miestom by bola pivnica alebo špeciálna skriňa na najtmavšom a najkrajšom mieste v dome.

A teraz, o tom, ako variť priľahnúť santalové drevo v Gruzínsku v zime do konca. Na to potrebujete lenvaríme zemiaky, nakrájame na malé kocky. Vypustite vodu, pridajte do nej domáce jedlo, všetko do varu, pridajte soľ podľa svojho vkusu. Jedzte jedlo teplé alebo studené, ako si prajete. Sneží vonku, zima a tešíme sa na nádherné a užitočné gruzínske leto!