Zelenina Physalis marinovaná s cesnakom bez sterilizácie - jednoduchý recept na marinovanie Physalis na zimu.

Plody Physalis sú podobné malým žltým cherry paradajkam. A chuť, nakladané Physalis, varené podľa tohto domáceho receptu, nie je o nič horšie ako konzervované paradajky. Ukazuje sa, že chutné nakladané občerstvenie "jeden zub".

Zloženie: koreň chrenu, bobkový list, listy čiernych ríbezlí, cukor, zeler ], soľ, kôpor, physalis, čierne korenie, cesnak

Ako nakladať Physalis bez sterilizácie na zimu.

A tak pre morenie musíte vyzbierať zrelé plody bez poškodenia a prasklín. Tí, ktorí prešli náš výber bude musieť zbaviť svojej prirodzenej škrupiny - kryt, a potom umyť.

Ďalej by sa plody Physalis mali držať vo vriacej vode po dobu 2-3 minút. Pomocou takéhoto jednoduchého postupu ovocie eliminuje voskový adhezívny povlak, obzvlášť výrazný v mieste upevnenia kalicha. Tiež, physalis, ktorý prešiel takým spracovaním odstraňuje horkosť, čo robí jeho chuť nie celkom príjemné.

V ďalšom štádiu prípravy nášho receptu musíte dať korenie do moriacich nádob: cesnak (2-3 plátky), nasekaný koreň chrenu, kôpor, listy čierneho ríbezla, zeler.

Potom sme dali physalis do nádoby s korením, o niečo viac zelene možno dať na vrch ovocia.

Následne naplňte poháre horúcou marinádovou náplňou a okamžite vyklopte viečka. Marináda na nalievanie Physalis pozostáva z:

- voda - 1500 g;

- soľ - 2tabuľky. lóže;

- tabuľka cukor - 2. chaty;

- korenie - 2-3 hrášok;

- vavrínový list - 1-2 ks.

Pôvodný a chutný predvalok je teraz potrebné schladiť na deku s krytmi nadol.

V zime otvárame naše nakladané physalis a prekvapujeme hostí tým, že im ponúkame, aby sme odhadli, z čoho sa predjedlo, z ktorého sa podáva. Z tohto prázdna môžete urobiť vynikajúce dekorácie pre zdobenie canapés, šaláty a ďalšie jedlá.