Želé červeného ríbezľa, recept a technológia varenia ríbezlí

Želé z červených ríbezlí - pre môj domov je najobľúbenejšia pochúťka. Ako variť želé na zimu, zachovať všetky prospešné vlastnosti a vitamíny tejto nádhernej bobule?

Zloženie: voda, červený ríbezľ, cukor Čas do záložiek: Leto

Na to, aby sa želé z červených ríbezlí stali doma, budeme potrebovať:

červený rybíz - 1 kg;

cukor - 1 kg;

voda - 1 šálka.

Ako urobiť ríbezle želé (krok za krokom varenie):

umyť a triediť bobule;

na naliatie smaltovaného tovaru;

pridanie vody;

zapálený a privedený do varu;

po varení po dobu 2-3 minút;

nechajte vychladnúť pod vekom;

trieť cez tenké plátno alebo sito;

výsledná hmota sa opäť umiestni do smaltovanej misky;

zapáliť a znovu priviesť k varu;

varte 15 minút po varení;

cukor sa pridáva a mieša;

nechajte ho znovu variť a premiešajte, miešajte ďalších 15-20 minút;

nalejte želé červeného ríbezla do sterilizovaných nádob,

rolujeme alebo tesne uzavierame plastovými krytmi.

Môžete vidieť krok-za-krokom varenie ríbezle želé vo videu Larisa Cherny:

Tu je to, aké ľahké je urobiť výborné ovocné želé z červených ríbezlí doma.

Jedzte vitamíny po celú zimu a pamätajte na horúce leto!