Zdravý a chutný rebarborový džem je jednoduchý recept s cukrom.

Chutný a zdravý rebarborový džem sa používa ako samostatné jedlo na čaj alebo sa používa ako náplň na varenie koláčov, palaciniek a koláčov.

Zloženie: voda, rebarbora, cukor Čas do záložky: Pružina

Aby sa zdravý rebarborový džem urobil zdravým, je potrebné pripraviť 1 kg olúpaných odrezkov a 1, 5 kg cukru. Na prípravu sirupu sa rozpustí 1,5 kg cukru v 1 litri vody a varí sa niekoľko minút.

Umyte stopky rebarbory, ošúpeme a ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pripravené rebarbory ​​opláchnite pod tečúcou vodou.

Pripravený rebarbora pripravte niekoľko minút vo vriacej vode. Rýchlo dostať stonky z vriacej vody pomocou skimmeru a ochladiť v miske so studenou vodou. Z chladených stoniek rebarbory ​​odčerpajte vodu a hodte ich do cedníka. Potom sa rebarbora posunie na panvicu a naleje horúci sirup. Počas nízkeho tepla priviesť obsah do varu a varte asi 2-3 minúty. Vyberte z ohňa a odložte.

Približne pol hodiny opäť privedie do varu nad nízkym teplom. Varte pár minút a znova nechajte na pol hodiny. V rovnakom poradí, opakujte všetky akcie 3 alebo 4 krát, vyhnite sa prudkému varu.

Na konci varenia sa odporúča pridať škoricu alebo vanilku. Pripravenosť džemu je určená priehľadnosťou odrezkov a hustotou sirupu.

Ako vidíte, naozajRecept je jednoduchý a každý môže robiť zdravé a chutné rebarbory ​​na zimu doma.