Zbierajte mätu piepornú na zimu. Príprava, čas zberu mäty - ako správne uschnúť a uskladniť mätu.

Čas zberu mincovne na zber v zime pripadá na polovicu leta: mesiace jún - júl. V tejto dobe, kvitnúce, pučanie, rastliny.

Zloženie: mäta Čas na záložku: Leto

Na sušenie, rez zelenej mäty s nožnicami alebo nôž, stonky s listami.

Ak sa mäta pozberá v čistom lese alebo na záhrade, je lepšie, aby sa mäta rozdrvená na tráve pred sušením nevyprala. Ale ak vidíte, že rastlina je lepšie umyť, potom umyť, zuriv, znížiť stonky v miske s vodou, a potom dobre striasť stonky.

Foto. Suchá mäta doma na zimu

Mincovňa by sa mala sušiť pod baldachýnom, na uzavretej verande alebo v inej dobre vyfúknutej miestnosti. Na sušenie, čerstvé a zelené mäty stonky môžu byť zviazané a zavesené, alebo nakrájame na malé, 7-10 cm, kúsky a rozprestreté na stôl alebo iný povrch na obyčajný papier alebo handričku. Hlavná vec, ktorú musíte dávať pozor, keď je mäta sušená doma, je, že slnko sa nedotýka voňavé a jemné zelene rastliny po celý slnečný deň.

Fotografia. Zbierať mätu na zimu, ako suché mäty správne.

Keď sa stane mincovňa úplne a bude trvať dva až tri týždne, stačí ju odobrať a odložiť na uskladnenie. Na tento účel môžete použiť čisté, uzatvárateľné veka zo sklenených pohárov, špeciálne prešité textilné vrecká alebo iné nádoby, ktoré máte.

Fotografia. Príprava mincovne.Ako skladovať mätu.

To je príprava celej mäty. Suchá domáca mäta je pripravená na zimu a teraz viete, ako zbierať, ako sušiť a ako skladovať mätu.