Wild Plum Jam - Ternovka Jam: 3 recepty na prípravu zimného tŕňového džemu doma

Odroda sliviek je skvelá. Koniec koncov, omáčka je divoký predok slivky, a stupeň domestikácie a kríženie vyrába veľa odrôd rôznych veľkostí, tvarov a chutí. Zo slivky ternovki to dopadá jednoducho magický džem. Koniec koncov, pôda má výraznejšiu chuť ako jej domáci príbuzní.

Zloženie: cukor, plum-ternovka Čas na záložku: Leto

Sladká a kyslá chuť, s jemným náznakom zvieravosti, odlišuje divoké slivkové lekváry od trnitých tŕňov od všetkých ostatných druhov slivkového džemu.

Obsah

  • 1Päťminútový džem z rybníka
  • 2Zaseknutie Ternator v pomalom hrnci
  • 3Džem z nezrelého základného kameňa

Päťminútový Jam z rybníka

Pre 2 kg sliviek:

  • 1 kg cukru,
  • \ t
  • A napokon vanilka.

Umyte tŕne. Nakrájajte ovocie na polovicu a odstráňte kosti.

Preložte slivky do hrnca a posypte ich cukrom. Potraste hrniec niekoľkokrát tak, aby sa cukor zmiešal s tŕňmi a nechajte ho cez noc. Slivky by mali šťavu a namočiť do cukru.

Na druhý deň dajte hrniec na oheň a zaveste džem do varu. Všimnite si 5 minút, a hneď ako uplynie týchto päť minút, vyberte panvicu z ohňa. Zaseknutý papier zakryte vekom a nechajte stáť hodinu.

Počas tejto doby pripravte poháre a viečka. Sterilizujte a vysušte.

Opäťdajte džem na oheň, zamiešajte ho, a akonáhle sa varí, vezmite veľkú lyžicu, rozložte džem na poháre a navinúť.

Nie je potrebné pasterizovať džem z tŕňov. Okamžite otočte uzáverom a zakryte závojom, kým úplne nevychladne.

Skladovateľnosť „päť minút“ pri izbovej teplote je približne jeden rok.

Tŕňový pohár v pomalom hrnci

Zloženie:

  • 1 kg tŕnia
  • 1 kg cukru.

Očistite spodnú časť od zeme, vložte ju do pomalého variča a pridajte cukor. Miešajte slivky dobre a nechajte pol hodiny nechať slivky, aby šťavu.

Teraz zatvorte veko multicooker a nechajte ho variť 40 minút v režime „kalenia“.

Po 10 minútach od začiatku varenia sa odporúča trn ešte raz premiešať, aby sa dosiahlo rovnomernejšie hasenie.

Akonáhle vás multicookerový časovač informuje, že je zaseknutý papier, môžete ho zariadiť v bankách, zatvoriť a poslať ho do skriniek na uskladnenie.

Džem z nezrelých tŕňových semien

Stáva sa, že sa stretávame s nezrelé slivky a nie je možné z nich odstrániť kosti. Z týchto sliviek si môžete uvariť džem s kameňmi, ktorý neprináša chuť s džemom zo zrelého ovocia.

Umyte ovocie a prepichnite kožu tŕňa vidličkou alebo špáradlom na niekoľkých miestach.

Je to potrebné, aby sa koža neroztrhla a neodklonila sa zo slivky. V opačnom prípade dostanete žlté mäso oddelene a smutné tmavé kože na vrchole. Ak ste zabudlinakrájajte šupku, nenechajte sa odradiť a uviaznite v ruke.

Keďže ste však nezabudli, budeme pokračovať.

Pre nezrelé ternovky musíte vziať trochu viac cukru.

Na 1 kg tŕnia - 1,5 - 2 kg cukru.

Preložte slivky do hrnca, pridajte cukor a premiešajte. Odchod po dlhú dobu tŕne s cukrom nedáva zmysel, pretože nezrelé ovocie nedáva šťavu. Ale môžete to napraviť naliatím pohára vody do panvice. Jam z toho sa nestane tekutým. Koniec koncov, v skutočnosti bude voda len kompenzovať nedostatok šťavy.

Dôležité je, keď varíte nezrelú slivkovú slivku - to je začiatok varenia. Je potrebné ho ohrievať veľmi pomaly, aby sa slivky nespálili. Akonáhle sa tŕne varia, všimnite si 5 minút, potom vyberte panvicu z ohňa, prikryte vekom a nechajte úplne vychladnúť.

Jam sa varí v 3-4 fázach, ak na to máte dosť trpezlivosti. Uistite sa, že ste odstránili penu, ktorá vznikla počas varu.

Kontrola pripravenosti na zaseknutie sa vykonáva po kvapkách.

Ak kvapka nebeží, je zaseknutý papier pripravený. To môže byť stanovená na brehu, a čakať na zimu.

Ako urobiť džem „päť minút“ zo slivky, pozri video: