White jam jam - recept na prípravu domácej marmelády

Predpokladá sa, že iba na jeseň, neskoré dozrievajúce odrody by sa mali zbierať na zimu, ale toto je veľmi kontroverzné vyhlásenie. Jam z bielej náplne je jemnejší, ľahší a voňavý. Stačí ho dobre variť.

Zloženie: cukor, jablká Čas záložiek: Leto

Biela výplň sa veľmi rýchlo kazí, ale mierne sa kazia a sú príliš zrelé plody vhodné na výrobu džemu.

Umyte jablká, vysušte a ošúpajte. Semená plodín a pokazené škvrny.

Nakrájajte jablká veľmi jemne, alebo rošt na veľkom strúhadle.

Odváži, koľko jabĺk vyšlo. Pri 1 kg olúpaných jabĺk potrebujete asi 0,5 kg cukru. Zvyčajne potrebujete viac cukru na džem, ale biela náplň je dosť sladká.

Potom jablká posypeme cukrom, prikryjeme vekom a necháme 30 minút, aby jablká urobili šťavu.

Dajte panvicu s jablkami na oheň, na najpokojnejší oheň a hýbte, aby nehoreli.

Jablká, ak sa dlho varia s cukrom, stvrdnú, ale potrebujeme ich variť, nie karamelizovať. Preto, džem z jabĺk varené v niekoľkých fázach. To znamená, že priniesol jablká do varu, varte 10 minút a vyberte panvicu. Po ochladení opäť varte po dobu 5-10 minút a odstráňte.

Takže musíte urobiť 3-4 krát, kým jablká nie sú úplne uvarené. Môžete im „pomôcť“ pomocou mixéra.

Ale radšej ich nechajte variť pod vlastnou silou. Koniec koncov, džem varený na niečo? A ak je džem pyré, ale tekutý, nebudete ho rozmazávať na chlebe alebo v náplni koláča.

Hotový džem má príjemnú karamelovú farbu a jednotnú konzistenciu. Okamžite uvidíte a pochopíte, keď je zaseknutý papier pripravený.

Nalejte horúci džem do sterilných nádob, zatvorte viečka a zabaľte tak, aby sa čo najdlhšie ochladili.

Bielu plniacu marmeládu možno skladovať približne 2 roky na chladnom mieste alebo približne 1 rok pri izbovej teplote.

Najjednoduchší a všestranný recept na džem z bieleho piva Plnenie jabĺk, pozri video: