Výroba melónovej šťavy na zimu - jednoduché recepty na prípravu

Meloun má dlhú trvanlivosť a môže byť dlho uchovávaný v čerstvom stave, ale len pod podmienkou, že budete mať chladné, tmavé a suché miesto. Ak toto miesto nie je, z melónu môžete urobiť veľa užitočných a chutných prípravkov na zimnú a melónovú šťavu, jeden z najjednoduchších prípravkov.

Zloženie: melón, citrón, cukor Čas na záložku: Leto, Jeseň

Na výrobu šťavy je potrebný zrelý a dobre vyzretý melón. Nezáleží na jej sladkosti, hlavná vec je, že bola dosť šťavnatá a voňavá.

Existujú dva recepty na melónovú šťavu a obe sú dobré.

Obsah

  • 1Šťáva z melónu v pomalom hrnci
  • 2šťava bez pasterizovaného cukru bez cukru
  • \ t

Melounová šťava v pomalom hrnci

  • Stredný melón, približne 2 kg;
  • voda - 0,5 1;
  • Cukor - v závislosti od sladkosti melónu, najmenej však 1 šálka;
  • 1 citrón alebo pomaranč (šťava).

Umyte melón, utrite ho a rozrežte. Vyberte seno, ošúpajte a nakrájajte na malé kúsky.

Jemne nakrájajte plátky melónu pomocou mixéra, kým nie je hladká kaša.

Pridajte vodu, pomarančový džús alebo citrónovú šťavu a pretlačte šťavu cez jemné sito. Šťava bude s buničinou, ale zbavíte sa malých vlákien.

Nalejte melónovú šťavu do misy s viacerými jamkami, pridajte cukor a zapnite režim „polievka“ na 10-15 minút.

Nalejte horúcu šťavu do sterilizovaných pohárov a šťavu.je pripravený.

pasterizovaná melónová šťava bez cukru

  • Melón -2 kg;
  • Citrón - 1 ks.

Odborníci tvrdia, že veľa užitočných látok sa skladuje v koži melónu, a to by sa malo používať.

Premytý melón nakrájajte na kúsky spolu s kôrou a prejdite cez odšťavovač, alebo stlačte. Takže vytlačíte maximálne množstvo éterických olejov z kôry a dostanete šťavu bez buničiny.

Pridajte na panvicu citrónovú šťavu a dobre premiešajte.

Nalejte šťavu do sterilizovaných 1 litrových nádob a prikryte ich viečkami. Umiestnite ich do panvice so širokým dnom. Nalejte vodu "na ramienka" plechovky so šťavou a zapnite sporák. Od okamihu vriacej vody si všimnite 1 hodinu, po ktorej sa dajú poháre džúsu vybrať a zvinúť kryty s kľúčom.

Melonová šťava je sama osebe dobrá, ale je tiež vynikajúcim základom na varenie melónového sirupu alebo marmelády. V každom prípade bude sladký zub spokojný.

Ako vyrobiť melónovú šťavu na zimu, pozri video: