Vyprážaný baklažán s cesnakom v studenej marináde na zimu

Počas obdobia uchovávania sa mnohé ženy v domácnosti radi zásobujú baklažánom na zimu, čo nie je prekvapujúce. Výhody takýchto medzier sú významné. Áno, a varenie možnosti modrá (iný názov pre túto zeleninu) set. Pridávajú sa do zimných šalátov, nakladané, solené, vyprážané, nakladané.

Zložky: baklažány, voda, klinčeky, bobkové listy, cukor, 12) soľ, ocot, hrášok z čierneho korenia Čas na záložku: Leto, jeseň

A povieme vám, ako uvariť lahodný baklažán s cesnakom v studenej marináde. Všetci moji známi súhlasia so mnou, že toto je najlepšia varianta blanku. Krok za krokom počas prípravy fotografie vyplňte recept.

Pre dva sterilizované pollitrové poháre vezmite: 2 veľké baklažány, 2 polievkové lyžice. l. cukor, 1,5 polievkovej lyžice. l. soľ, 3 listy zálievkového mlieka, 8-10 ks. čierne korenie, 3 púčiky klinčekov, 60 gramov 9% octu a 2 šálky vody.

Ako uchovávať vyprážaný baklažán s cesnakom na zimu

\ t

Spočiatku urobíme studenú marinádu. Kombinujeme vodu a všetky vyššie uvedené korenia, okrem octu. Varte 1 minútu. Do vareného nálevu pridajte ocot a po opätovnom varu ho rýchlo vypnite. Dajte marinádu vychladnúť.

Potom si umyte pripravený baklažán a nakrájajte ich na kruhy asi 5 mm hrubé.

Nakrájaný cesnak nakrájaný na platne.

Zahrievajte olej na panvici a nasekanú zeleninu smažte. Olej používa slnečnice. vyprážanéchill kúsky.

Chladené modré a cesnak voľne (inak strácajú svoj tvar) sú umiestnené v plechovkách.

Naplňte studenou marinádou, ktorá úplne pokrýva zeleninu.

Po tomto kroku zostáva len uzavretie nádob s nylonovými krytmi.

Po troch hodinách sa môže už odobrať vzorka z nášho vareného rýchleho občerstvenia. Ale ak počkáte 2 dni, chuť vyprážaného baklažánu bude jasnejšia a nasýtená.

Pri dlhodobom skladovaní takéhoto nakladaného baklažánového občerstvenia používame chladničku.

Chcete doma a hosťom oceniť váš kulinársky talent? V studenej marináde uvaríme baklažán s cesnakom.