Vyprážané huby v strúhanke - pôvodný recept na prípravu húb na zimu.

Existuje mnoho spôsobov, ako vyrobiť huby na zimu. Ale väčšinou je to morenie alebo morenie. A chcem vám povedať, ako urobiť jednoduchý domáci prípravok z húb, vyprážané v strúhanom krekri s prídavkom vajec. Príprava takéhoto sochoru je jednoduchá, ale ukázalo sa, že je veľmi chutné.

Zloženie: huby, múka, slnečnicový olej, soľ, sušienky, 12) vajcia

S cieľom pripraviť takýto pôvodný domáci prípravok nie je potrebné zbierať huby malej veľkosti, aj tie, ktoré sú väčšie, sa zmestia, ak nie sú prezreté alebo červí.

A tak, aby sme začali, čistíme huby z hornej kože, a potom ich rozsekáme na malé dosky. Nakrájané huby by mali byť solené podľa chuti a pridávať k nim vajcia (len vajce s vidličkou).

Potom by sa huby mali najprv zvinúť v múke a potom v trojobale (lepšie ako domáce, strúhané).

Ďalej musíme hríby na slnečnicovom oleji smažiť až do zlatohnedej farby a položiť naše predvalky (ešte horúce) do sterilizovaných pohárov tak, aby sa hríbová hmota nachádzala jeden a pol centimetra pod hrdlom sklenenej nádoby.

Teraz je potrebné prípravok na hubenie sterilizovať hodinu alebo pol. Čas závisí od objemu nádoby.

Po sterilizácii musíte vyhrnúť plechovky húb. Starostlivo skontrolujte kvalitu švu viečok a ochlaďte náš predvalok.

V zime sa veľa vyprážajú huby vyprážané v strúhanke. Zvyčajne používam takýto prípravok ako prílohu pre hlavné jedlá. Alebo ich urobte vynikajúcimi výplňami pre rôzne pečenie.