Vyprážané baklažány v plátkoch s greeny a citrónom - jednoduchý recept na lahodné baklažánové občerstvenie na zimu bez sterilizácie.

Recepty na varenie "modrej" súpravy. Ale tento zber baklažánu zaujme dostupnosťou prísad a chutnou chuťou. Nevyžaduje sterilizáciu a je vhodný aj pre tých, ktorí sa rozhodli pre občerstvenie z "modrej" na zimu.

Zloženie: bazalka, baklažán, petržlen, koriandr, citrón, 12) slnečnicový olej, soľ

Ako variť vyprážaný baklažán na zimu.

Budete potrebovať 1 kg čerstvého čerstvého ovocia. Nakrájajte ich na kruhy a namočte hodinu v osolenej vode.

Nasaďte „náplasť“ na baklažánový papier, aby ste ich zachránili pred prebytočnou tekutinou.

Potom smažte v slnečnicovom oleji až do zlatohnedej farby. Olej musí byť v dostatočnom množstve - najmenej 100-150 ml, aby v ňom plávali baklažány.

Odlúpnite tri citróny a nakrájajte ich na kruhy, odstráňte kamene.

Nakrájajte pikantné zelene - koriandr, petržlen, bazalku.

Zostáva pre vás, aby ste všetky zložky vo vrstvách vložili do sklenenej nádoby: prvé krúžky baklažánu, soľ podľa chuti, potom citrón a zelené, opäť opekaný baklažán - a tak ďalej.

Naplňte všetko rastlinným olejom, prikryte nádobu pergamenom alebo plastovým vekom.

Sterilizácia nie je potrebná.

Skladujte zásoby z modrých v chladničke alebo vo vhodnom suteréne.

Všetko! Lahodný baklažánový predjedlo na zimu, ktoré sa ľahko varídomáce podmienky, pripravený!