Výhody hrušiek a poškodenie tela.Zloženie, vlastnosti, vlastnosti a kalórie.Aká je hodnota alebo aké vitamíny v hruške.

V legendárnej Odyssey Homer sa spomínajú nádherné plody dozrievajúce v záhradách perzského kráľa. Tieto plody boli hrušky, ktoré je dnes ťažké nikoho prekvapiť.

Zloženie: hruška

Hrušky sú ovocné plodiny, ktoré nie sú len chutnými pochúťkami, ale aj plodmi, ktoré sú v mnohých ohľadoch prospešné. V mnohých krajinách je preto výroba hrušiek dôležitým odvetvím hospodárstva. Takže v mnohých krajinách Čína zaujíma popredné miesto vo výrobe týchto chutných a zdravých plodov.

Nízka energetická hodnota hrušiek, ktorá je len 42 kcal na 100 g výrobkov, viedla k rozsiahlemu využívaniu týchto plodov ako potravy pre tých, ktorí sa snažia stratiť tieto kilá navyše. Napriek svojej nízkej energetickej hodnote obsahujú plody hrušky cukry a organické kyseliny, enzýmy a vlákninu, triesloviny a pektíny, vitamíny C, B1, P, PP, karotén (provitamín A) a fytoncidy. Množstvo kyseliny listovej u hrušiek je oveľa väčšie ako u čiernych ríbezlí. Preto sa tieto plody odporúčajú používať pre tehotné ženy, deti a tých, ktorí majú vážne problémy s procesmi tvorby krvi. Treba poznamenať, že hruška obsahuje omnoho menej cukru ako jablká, čo priaznivo ovplyvňuje spotrebu týchto plodov u diabetikov, hoci na prvý pohľad sa hrušky zdajú byť oveľa sladšie ako jablká. Stopové prvky obsiahnuté v hruške, najmä jódu, \ tpriaznivo pôsobia na organizmus ako celok a najmä na činnosť štítnej žľazy.

Odborníci odporúčajú používať hrušky pre ľudí, ktorí trpia kardiovaskulárnymi ochoreniami, pretože tieto chutné plody obsahujú veľké množstvo draslíka, čo má priaznivý vplyv na činnosť srdcových svalov. Okrem toho odborníci na výživu odporúčajú hrušky tým, ktorí majú problémy s pľúcami.

Foto: hrušky na strome.

Stojí za zmienku, že tie hrušky, ktoré majú voňavý a pretrvávajúci zápach, sa považujú za najužitočnejšie.

Ukázalo sa tiež, že ľudia trpiaci chorobami tráviaceho systému konzumujú hrušky, pretože tieto plody majú pozitívny vplyv na trávenie potravy. Fixačné vlastnosti hrušiek sú už dlho známe. Preto sa odporúča použiť ich na boj proti hnačke. Jemná dužina hrušiek je pre telo ľahšia a rýchlejšia ako hrubá buničina jabĺk.

Ak budete jesť dve hrušky ráno, potom pacienti s cholecystitídou a gastritídou nebudú mať žiadne bolesti, pálenie záhy alebo nepohodlie v črevách.

Hrušky možno nazvať vynikajúcim antidepresívom, pretože tí, ktorí ich pravidelne používajú, majú dobrú náladu a veselú dispozíciu.

Antibiotín arbutín obsiahnutý v hruške dáva týmto plodom antibakteriálne vlastnosti, čo má priaznivý vplyv na liečbu určitých chorôb. Preto v boji proti bakteriálnym infekciám, hrušková šťava a hruškový kompót sú odporúčané ako posilňujúce a vitamínový prostriedok. Okrem toho obsiahnuté látkyv hruškách sú vynikajúcim prostriedkom na posilnenie stien ciev.

Hrušky sú tiež vynikajúcou kozmetikou. Dužina zrelého ovocia sa používa na prípravu masiek, ktoré zlepšujú pleť a poskytujú pružnosť pokožky. Treba poznamenať, že divé hrušky sú vhodnejšie na kozmetické použitie, pretože biologicky aktívne látky sa nachádzajú vo veľkých množstvách.

Treba poznamenať, že niektoré odrody hrušky nie sú vhodné pre každého. Kyslé a koláčikové ovocie sa teda ťažko vstrebáva do tela starších ľudí. Preto sa tieto hrušky neodporúčajú pre starších ľudí. Avšak, mladší môže použiť kyslé a koláč ovocie na zlepšenie práce tráviaceho systému.

Zvláštne vlákno obsiahnuté v hruškách má schopnosť dráždiť sliznice tenkého čreva. Preto by sa v období exacerbácie chorôb gastrointestinálneho traktu malo upustiť od používania hrušiek.

Diuretické, fixačné, dezinfekčné, antitusické a antipyretické vlastnosti hrušiek tradične používa tradičná medicína. Na terapeutické účely sa použilo nielen čerstvé, ale aj sušené ovocie. Rôzne choroby boli tiež ošetrené odvarmi a hruškovou šťavou.

Je známe, že s pomocou hrušiek starí arabskí lekári liečili horúčku, pľúcne ochorenia a tiež používali hrušky na liečbu rán.

Hrušky môžu telu priniesť neoceniteľnú pomoc a môžu tiež ublížiť, ak sa používajú nesprávne. Nestojí to za tojesť hrušky na prázdny žalúdok a jesť mäso po užití hrušky. Neodporúča sa piť tieto plody s vodou, rovnako ako jesť hrušky okamžite po dobrom hodovaní.

Na rozdiel od jabĺk sa hrušky nedajú dlhodobo skladovať. Hrušky sa nepokazia dlhšie, musia byť uchovávané v chlade. V každom prípade je z času na čas potrebné skontrolovať hrušky, ktoré sú uskladnené a pravidelne odstraňovať plody, ktoré boli pokazené. Doba skladovania hrušiek závisí od ich odrody.

Hrušky by nemali byť zmrazené, pretože mrazené ovocie je nevhodné na spotrebu.