Vlhké brusnice - recept na recept bez cukru. Ako urobiť namočené brusnice na zimu.

Zvlhčovanie brusníc bez varenia je dobré, pretože šetrí všetky prospešné látky v bobuliach, a nedostatok cukru v recepte vám umožňuje používať takéto prípravky z brusníc na sladké jedlá alebo nápoje a ako základ pre omáčky.

Zložky: brusnice, klinčeky, škorica, cukor, soľ, ; ) jablká

Ako variť namočené brusnice na zimu bez varenia a cukru.

Čučoriedka sa musí triediť, odstraňovať odpad a poškodené bobule.

Dôkladne opláchnite a počkajte, kým sa nevytečie prebytočná tekutina.

Potom sa pripravené čučoriedky vložia do čistej nádoby, kde sa bude skladovať a skladovať namočené brusnice. Aby bolo zberanie chutné, je najlepšie použiť na tento účel drevené, sklenené alebo smaltované nádoby.

Ďalej pripravte výplň pre bobule. Na tieto účely rozpustíme v 1 litri vody 5 g soli a lyžicu cukru. Položte ho na oheň a pridajte do neho 1 g škorice a pár klinčekov. Ak je to potrebné, môžete pridať jablká nakrájané na niekoľko plátkov, čo zlepší chuť sochoru.

Potom roztok vychladnite a nalejte pripravené bobule tak, aby boli v ňom všetky ponorené.

Brusnice v hrnci sa nechajú niekoľko dní zahrievať, kým sa nezačne fermentácia.

Po tom, hotové mokré brusnice, vyberieme do pivnice alebo do suterénu na úsporu. Ak hotový výrobok dopadol trochu, môžetemiesto v chladničke.

Takáto brusnica, ktorá je namočená na zimu bez varenia, je vhodná na prípravu originálnych pikantných korenín na rybie, mäsové a zeleninové jedlá.Okrem toho je možné z nej vyrobiť lahodné dezerty, vyrobiť výplne pre bohaté a bohaté výrobky z múky.