Vínny ocot - recept na výrobu hroznového octu doma.

Je ľahké urobiť domáci ocot sami, majú recept a majster varenie. Lúč zo všetkých je to urobiť po tom, čo máte hroznovú šťavu alebo víno. Po spracovaní na domácom octe, zvyšná buničina má dvojnásobný úžitok z výrobku zakúpeného raz. Preto nie je rozumné kupovať čerstvé hrozno doma pre ocot.

Zloženie: hrozno, cukor

A tak, ako urobiť vínny ocot doma.

Zoberieme rovnako (1,5 kg) toho, čo zostalo z hrozna a vody, a vezmeme 200 g cukru.

Uvedomujete si, že výrobky sú navrhnuté pre kapacitu, ktorá sa hodí na 3 litre. Tam sme umiestnili všetky naše komponenty. Kryt nie je potrebný. Krk je uzavretý na jednoduchej gáze. Obrobok umiestnime na miesto, kde je teplo a stojí 3 mesiace. Po troch mesiacoch zostáva proces, ktorý vyprázdňuje obsah plechovky a korok.

Takýto jednoduchý recept a varný ocot doma je kvapka úsilia, ale váš domáci, prírodný ocot bude vždy po ruke.