Viburnum sirup: päť najlepších receptov - ako variť vibrický sirup na zimu

Červené kalina je ušľachtilá bobuľa, ktorá bola od staroveku oceňovaná svojimi početnými liečivými vlastnosťami. Kalina pomáha bojovať proti chorobám tráviaceho traktu a urogenitálnemu systému. Ale pre väčšinu ľudí je jeho hlavným plusom aj to, že je schopná udržať imunitu v dobrom stave počas obdobia exacerbácie sezónnych vírusových ochorení. A to nie je vtip, viburnum naozaj pomáha!

Zloženie: vanilín, vanilkový cukor, voda, kalina, cukor (12 ) Čas záložky: Jeseň

Chuť kalina je celkom špecifická, preto sa zriedka používa čerstvo. Zimné prípravky z kalina, pridaním cukru alebo iného sladidla, robia chuť bobúľ oveľa mäkšou a príjemnejšou. Pripravte sa z džemu kalina, džemu a marshmallow, rovnako ako riadiť šťavu z bobúľ alebo roll sirupy do pohárov. V tomto článku nájdete päť najlepších receptov na výrobu zdravého sirupu Viburnum.

Obsah

  • 1Zber a príprava kalina
  • \ t
  • 2Najlepšie recepty na sirup z kalina
    • 2.1Viburnum sirup bez varenia
    • 2.2Hrubý sirup kalina s kyselinou citrónovou
    • 2.3Transparentný sirup Kalina
    • 2.4Kalínový sirup s vanilínom
    • 2.5Medový sirup Viburnum

Zber a príprava kalina

Zhromaždiť bobule po prvom mraze. To je zvyčajne v novembri. Prilepené prvým mrazom, bobule ziskysladká chuť. Kalina sa zberá zo stromu v celých zhlukoch a potom sa pred spracovaním plody z vetvičiek odstraňujú.

Čo sa môže zdať čisté bobule, musia byť opláchnuté vo vlažnej vode. Viburnum sa deformuje od intenzívnych fyzikálnych účinkov, aby sa tomu zabránilo, sú umyté vo veľkom hrnci alebo ihneď opláchnuté v cedníku. Kalina sa suší na papierových obrúskach alebo na roštovom site.

Najlepšie recepty na sirup kalina

Vibrický sirup z varu

Akékoľvek množstvo bobúľ kalina sa nechá prejsť cez odšťavovač. Výsledná šťava sa odváži. Pomer cukru a šťavy kalina - 1: 1. S cieľom predať cukor lepšie, sirup môže byť mierne ohrievaný na ohni, bez varu. Hmotnosť sa môže nechať niekoľko hodín pri teplote miestnosti. V tomto prípade je cukor tiež dobre rozpustený.

Pred naplnením sirupu sa nádoba premyje a sterilizuje. Kapacity sa uskladňujú v chladničke do mesiaca.

Lirin Lo, vo svojom kanáli, ponúka možnosť zoznámiť sa s rýchlym receptom na varenie sirupu bez varenia

Hrubý sirup z kaluže s kyselinou citrónovou

\ t

Stláčajte šťavu z kalina. Na liter čerstvo vylisovanej šťavy si vezmite 2 kilogramy cukru a 2 lyžičky "citróna". Cukor sa mieša so šťavou a varí sa v ohni 5-7 minút. Potom sa vstrekne kyselina citrónová a sirup sa varí ďalšiu minútu.

Ak chcete získať transparentnejší koncentrát, prefiltrujte hmotu cez niekoľko vrstiev gázy. V tepleAko dezert sa naleje do fliaš a uloží na tmavom mieste. Nie je potrebné posielať takýto sirup do chladu.

Priehľadný sirup Kalina

Kalina sa vyleje vodou tak, aby kvapalina úplne pokrývala bobule. Miska sa položí na minimálny oheň a varí sa variť, kým nezmäkne. 15 až 20 minút bude stačiť. Potom sa gáza zložená v niekoľkých vrstvách položí na jemné sito. Varené kalina sa naleje do sita a nechá sa cez noc bez stláčania ovocia.

Nasledujúci deň sa zistilo, že množstvo jasne červenej šťavy meria liter nádoby. Pre každý liter šťavy odmerajte 1 kilogram cukru. Zložky sa zmiešajú a hmota sa varí 15 až 20 minút až do zhustnutia. Pred balením sa sirup znovu filtruje cez tenkú vrstvu.

Kalínový sirup s vanilínom

Bobule sa varia v malom množstve vody a potom sa pretlačia gázou. Šťava, lisovaná z bobúľ kalina, dáva sediment, preto sa z neho pripravuje najtransparentnejší sirup, ktorý sa bráni. Po 3 hodinách odpočinku sa dužina kalina vyzráža. Horná priehľadná časť kvapaliny sa odvádza do inej nádoby a meria sa jej množstvo. Na 1 liter tekutiny pridajte 1,5 kg cukru a vanilky na špičku noža. Vanilín môže byť tiež nahradený vanilkovým cukrom. Hmotnosť vznietená na rozpustenie kryštálov cukru. Horúci sirup sa naleje do plechoviek a uzavrie zátkami alebo viečkami.

Honey Viburnum sirup

Surové bobule kalina sa melú cez husté kovové sito. Skiny aSemená nie sú vyhodené. Ďalej sa varia v čaji alebo sa používajú na výrobu želé.

K hustej šťave z kalina sa pridáva prírodný med. Je lepšie, ak je tekutá. V tomto prípade sa ľahšie a rýchlejšie rozpúšťa. Ak je med kandizovaný a zahustený, predhrieva sa vo vodnom kúpeli. Medový sirup z kalina sa skladuje v chladničke mesiac. Takýto dezert je možné konzumovať na kulinárske aj na lekárske účely. Aby sa zabránilo prechladnutiu a chrípke, stačí vziať 1 polievkovú lyžicu sirupu denne.