Vhodné domáce angrešt kaše. Ako urobiť kaše bobule egreše.

Je potrebné variť takéto chutné zemiakové kaše zo zrelých egrešov, pretože v tomto momente bobule obsahujú najväčšie množstvo cukru, vitamínov a ďalších užitočných látok.

Zloženie: angrešt, cukor Čas do zálohy: Leto

Ak sa med používa namiesto cukru, dostanete nezvyčajný med - angreštový džem.

Obrázok - zrelý angrešt

Ak chcete, aby sa pravý angreštový pyré doma potreboval:

- egreše, 1 kg.

- cukor, 0,5-1 kg. (alebo med v rovnakom množstve).

Príprava angreštovej kaše na zimu.

Premyté bobule sa paria vo vode a pretierajú sa cez sito. Zmiešajte zemiakovú kašu s cukrom alebo medom, zapálte, priveďte do varu a nalejte do pohárov.

Zakryte veko a otočte ho, až kým sa úplne nevychladne.

Foto. Angreštové pyré

\ t

Keďže angrešt je jednou z najviac alergénnych potravín, môžete takéto zemiakové zemiaky bezpečne používať na prípravu jedál pre malé deti pridaním kaše namiesto cukru. Pre staršie deti a dospelých, si môžete urobiť lahodný dezert na základe tohto lahodného angreštového pyré: premiešajte so šľahačkou, posypte strúhanou citrónovou kôrou a podávajte!