
Marináda je nezvyčajný spôsob zberu akéhokoľvek ovocia. Veľké nakladané čerešne sú skôr výnimkou ako pravidlom.
Skúste urobiť tento jednoduchý marinovací recept. Jednoduchý proces varenia dodáva čerešňovému ovociu jeho osobitnú chuť.
Zložky: na liter nádoby na čerešne 1,5 ml 70% octu alebo 40 ml 5%,
Pre sirup: 1 kg cukru, 4 litre vody.
Vyriešiť čerešňu. Vyberte "elitu" (veľké a krásne). Umyte, odložte, aby vyschla tak, aby bolo sklo vodou. Do nádoby s bobuľami nalejte na ňu cukrový sirup, pridajte ocot.
Pasterizácia s vekom zatvoreným na 12 minút - pre 0,5-litrovú nádobu (čím je nádoba väčšia, tým dlhšia je doba pasterizácie), 15-litrový, 20-minútový - 2-litrový, 25-minútový - 3-litrový.
Potom sa banky upchajú, ochladzujú a vkladajú do pivnice.
Marinované ovocie čerešne pasterizujú 2-3 krát s denným prerušením (pre litrové poháre, pasterizácia trvá 15 minút, každé 3 piny po 25 minút. Vodka sa niekedy pridáva do marinády, ale to je podľa osobného uváženia). 22]

Foto. Veľké marinované čerešne
\ tMarinovaná čerešňa - originálne občerstvenie samo o sebe. Okrem toho dodá chutnú chuť rôznym šalátom a predjedlám. Do omáčok sa pridáva jemne nakrájaný nakládaný berry. Marinovaná sladká čerešňa dodáva vareným jedlám ostrosť a sladkosťchuť.

Foto. Originálny predjedlo - nakladaná čerešňa