Užitočný recept: citróny s cukrom na zimu - alebo domáce čerstvé citróny do budúcnosti.

Citróny sa vyznačujú užitočnosťou, pretože obsahujú vitamín C - silný antioxidant - a bohatý na minerálne soli.Je dôležité mať ho po ruke kedykoľvek počas roka, ale, bohužiaľ, toto tropické ovocie, ktoré je čerstvé, nie je dlhodobo skladované.S týmto jednoduchým receptom rýchlo dostanete domáce čerstvé citróny do budúcnosti, ktoré dlhodobo zachránia všetky jeho užitočné látky.

Zloženie: citrón, cukor

Pre tento výlisok citrónov budete potrebovať len cukor a citrón v pomere1: 1.

Je žiaduce, aby sa plody konzumovali čo najrýchlejšie a najčerstvejšie, bez mechanického poškodenia.

Ovocie by sa malo dôkladne umyť a narezať na kúsky ľubovoľného tvaru (kruhy, plátky), ale nie hrubšie ako 7 milimetrov.V prítomnosti jamy - odstráňte ich s niečím ostrým.Na tieto účely môžete použiť špáradlo, šnúru, nôž, vlásenku ...

Vrstvy citrónu vložte do pohárov, medzi nimi posypte cukor.Prvá vrstva v spodnej časti plechovky a najhornejšia musí byť z cukru.

Keď je nádoba naplnená, je potrebné ju uzavrieť bežným plastovým uzáverom.

Ďalej budete musieť stáť 2-3 dni a čakať, kým sa citróny nestlačia.Výsledné prázdne miesto by sa malo vyplniť rovnakým zložením.

Keď sú poháre naplnené citrónom a cukrom hore, bude potrebné ich sterilizovať 20 minút.

Citróny v cukre na dlhodobé skladovanie sú pripravené.Je potrebné ich identifikovať iba na chránenom mieste pred slnkom, najlepšie v chladnom.

Ako môžete vidieť, pre budúcu domácu prípravu čerstvých citrónov je jednoduchý a užitočný recept, ktorý môže každá hostiteľka používať.