Užitočné mulberry kašeľ sirup - moruše doshab: varenie doma

Kto sa v detstve netieral morušou? Sme zvyknutí na to, že moruše je len pochúťka a absolútne k ničomu vo varení, ale to nie je úplne pravda. Moruše sa používajú na prípravu vína, tinktúr, likérov a sirupov, a to je nielen chutné, ale aj užitočné. Mulberry sirup je ideálnym liekom na akýkoľvek druh kašľa, infekčných chorôb a mnohých ďalších ochorení. A nakoniec je to len chutné. Mulberry sirup je iný spôsob nazývaný „Tutovy doshab“, ktorého recept si prečítajte nižšie.

Zloženie: cukor, moruše Čas do záložiek: Leto

Obsah

  • 1Sirup bez mulberry cukru (mulberry doshab)
  • 2Mulberry sirup s cukrom

Sirup bez mulberry cukru (mulberry doshab)

Klasický moruše doshab sa varí bez cukru, stačí v samotných morušiach.

Moruše sa triedia. Neodporúča sa umývať ich, ale ak je moruše veľmi prašná, potom nie je žiadna cesta von. Jemne zložte plody v cedníku a opláchnite pod tečúcou vodou.

Nechajte bobule odtiecť a nalejte ich do panvice. Ako si spomínate, tento sirup sa varí bez cukru, ale aby sa bobule nespalili, je potrebné, aby šťavu nechali v. Stačí si rozdrviť bobule rukami, alebo drevenou paličkou.

Mulberry veľmi rýchlo dala šťavu. Varte 30 minút a odstráňte z tepla. Nechajte bobule vychladnúť a vypustiť šťavu cez tenké plátno alebo sitko.

Teraz sme dostali šťavu zmoruše, ktorá je už sladká, ale stále tekutá. Ak chcete získať sirup vhodný na skladovanie, musí sa znížiť na 1/3 objemu. Čas potrebný na varenie závisí od množstva šťavy a môže dosiahnuť až jeden deň. Dajte sirup na najnižšiu oheň a varte na pohotovosť. Pripravte si malé fľaše a nalejte do nich horúci sirup.

Mulberry sirup s cukrom

Aby ste sa dlho nehrali s varom a ak vás cukor nevystraší, môžete si pripraviť morušový sirup s cukrom.

Na to stačí variť morušu, vytlačiť šťavu a potom do šťavy pridať cukor.

Je dôležité, aby ste to nepreháňali, aby sa sirup neobjavil príliš klonovo. Koniec koncov, moruše je dosť sladká, takže, pre 1 kg moruše pridať nie viac ako 0,5 kg cukru.

Sirup môžete skladovať až 2 roky na chladnom mieste.

Ako zbierať a ako pripraviť liečivý sirup z moruše, pozrite sa na video: