Užitočné jahodový džem doma. Ako urobiť džem z jahôd.

Domáce jahodové džemy sú veľmi zdravé, najmä v zime. Pri správnom varení je veľmi chutné a voňavé, deti ho konzumujú pri rýchlosti blesku.

Zložky: jahody, kyselina citrónová, cukor Čas do záložky: jar, Leto

Výroba jahodového džemu

Foto. Jahody na džem

Čerstvé, práve zbierané bobule zbierať a naliať do nádrže, kropenie cukrom.

Necháme ich 8 - 10 hodín a potom ich uvaríme, až kým nie sú pripravené.

Keď varíme, mali by sme ohrievať a ochladzovať bobule, napríklad: najprv zohrievame bobule na var a niekoľko minút varíme, potom vyberieme z ohňa 20 minút, potom znovu zahrejeme na var. Toto by sa malo vykonať niekoľkokrát (5-6), kým sa varí jahodový džem.

Cukor, bežný problém pri výrobe jahodového džemu. Aby sa zabránilo tomuto nepríjemnému momentu, pridajte kyselinu citrónovú na konci varenia. Nalejte vychladený džem do vysušených a umytých pohárov.

V prípade 1 kilogramu jahôd budeme potrebovať:

1,2 - 1,5 kilogramu cukru; 1 - 2 gramy kyseliny citrónovej.

Foto. Jahodový džem

Vedieť, ako urobiť jahodový džem doma, v zime ho možno použiť ako náplň pre všetky druhy pečenia, môžete ho jednoducho rozotrieť na chlieb a zjesť spolu s čajom. Tiež z voňavé jahodydžem sa získava veľmi chutný a zdravý nápoj.

Prajeme Vám úspešné a chutné prípravy na zimu.