
Domáce jahodové džemy sú veľmi zdravé, najmä v zime. Pri správnom varení je veľmi chutné a voňavé, deti ho konzumujú pri rýchlosti blesku.
Výroba jahodového džemu

Foto. Jahody na džem
Čerstvé, práve zbierané bobule zbierať a naliať do nádrže, kropenie cukrom.
Necháme ich 8 - 10 hodín a potom ich uvaríme, až kým nie sú pripravené.
Keď varíme, mali by sme ohrievať a ochladzovať bobule, napríklad: najprv zohrievame bobule na var a niekoľko minút varíme, potom vyberieme z ohňa 20 minút, potom znovu zahrejeme na var. Toto by sa malo vykonať niekoľkokrát (5-6), kým sa varí jahodový džem.
Cukor, bežný problém pri výrobe jahodového džemu. Aby sa zabránilo tomuto nepríjemnému momentu, pridajte kyselinu citrónovú na konci varenia. Nalejte vychladený džem do vysušených a umytých pohárov.
V prípade 1 kilogramu jahôd budeme potrebovať:
1,2 - 1,5 kilogramu cukru; 1 - 2 gramy kyseliny citrónovej.

Foto. Jahodový džem
Vedieť, ako urobiť jahodový džem doma, v zime ho možno použiť ako náplň pre všetky druhy pečenia, môžete ho jednoducho rozotrieť na chlieb a zjesť spolu s čajom. Tiež z voňavé jahodydžem sa získava veľmi chutný a zdravý nápoj.
Prajeme Vám úspešné a chutné prípravy na zimu.