Užitočné domáce rebarbory ​​šťava - ako urobiť šťavu na zimu.

Chutné a zdravé rebarbory ​​šťavy vyrobené na zimu, šetrí veľa vitamínov a živín, uhasí smäd a dáva chuť k jedlu.

Zloženie: voda, rebarbora, cukor Čas do záložky: Pružina

Na výrobu rebarborovej šťavy sú vhodné iba mladé škvrny obsahujúce veľa šťavy. Zbieranie rebarbory ​​stonky na šťavu, nie sú rezané, ale starostlivo odrezať a okamžite odstrániť listy obsahujúce veľa kyseliny šťaveľovej. Pripravte stopky, ako v recept na džem. Opláchnite, odlúpnite, nakrájajte na kúsky a nechajte blanšírovať vo vriacej vode asi 2 minúty. Potom ho vyberte z vriacej vody a rýchlo pridajte chlad, aby ste rýchlo schladili rebarbora. Vyhoďte chladené kúsky stopky do cedníka. Potom, akýmkoľvek vhodným spôsobom pre vás vytlačiť šťavu z nich. Môžete to urobiť cez tenké plátno alebo sito. Ak chcete sladiť šťavu a dať jej zvláštnu chuť a farbu, môžete pridať trochu cukru a ríbezlovej šťavy akéhokoľvek druhu, jahody alebo maliny. Pripravenú rebarborovú šťavu nalejte do pol litra pripravených pohárov alebo fliaš a sterilizujte 15 minút. Banky sa zvinú a dotiahnu uzávery fliaš, ktoré im zodpovedajú a nechajú vychladnúť. Potom ich vezmite na chladné miesto.

Celú zimu bude mať vaša rodina chutnú a zdravú domácu šťavu rebarbory ​​ a informácie môžete zdieľať so svojimi priateľmi - ako si vyrobiť šťavu na zimu.