Užitočné a chutné predjedlo na zimu, domáce recept - nakladané čierne ríbezle.

Nakladaný čierny ríbezle na zimu sa ľahko pripravuje. Vyskúšajte tento originálny domáci recept. Je ideálny pre fanúšikov nezvyčajných chutí.

Zložky: voda, klinček, nové korenie, škorica, cukor, 12) ocot, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Príprava sochoru na zimu.

Samostatné ríbezle oddelené od stonky. Opláchnite.

Zmäkčujú pokožku blikajúce bobule vo vriacej vode.

Prevod na banky.

Nalejte horúci sirup. Na prípravu sirupu použite 1 l cukru na 1,5 l vody.

Pridajte korenie do pohárov (klinček, nové korenie, škorica) a octu (pre 1 liter nádoby 40 ml 5% octu).

Pasterizácia s t najviac 85 ° С: pre litrové plechovky postačuje 20 minút, pre pollitrové poháre - 15 minút.

Banky sa rozbiehajú. Ak chcete vychladnúť. Uchovávajte niekoľko dní na chladnom mieste. Potom sa môžete presunúť do špajze.

Marinovaný čierne ríbezle sa dokonale kombinuje s mäsovými jedlami, a preto, že zvládnete tento recept, poskytnete svojej rodine zdravé a chutné občerstvenie.

Marinovaný čierne ríbezle - foto.