Univerzálny kaviár z papriky na zimu - ako variť kaviár doma.

Sladké bulharské korenie urobí akékoľvek jedlo oveľa atraktívnejším. A kaviár vyrobený z paradajok, papriky a mrkvy s cibuľou, okrem toho, že je to nezávislé chutné jedlo, dokonale doplní a zlepší chuť každého z vašich prvých a druhých kurzov v zime. Nebuďte leniví, aby kaviár z papriky doma, a to najmä preto, že je to veľmi jednoduchý recept.

Zloženie: bulharské papriky, nové korenie, koreň petržlenu, cibuľa, mrkva, paradajky, rastlinný olej, soľ, ocot, hrášok z čierneho korenia

Nevyhnutné produkty: sladká paprika - 5 kg, mrkva - 300 g, cibuľa 400 g, 200 g paradajok, 2 šálky oleja - každá zelenina, soľ - 50 g, 2 lyžice octu, čierne korenie a korenie - 5 gramov Petržlenový koreň - 30 g.

Ako variť kaviár z korenia na zimu.

Čisté, suché a namazané korenie v peci.

Keď sa mäkká, vyberte ju z rúry, odlúpnite a odstráňte semená.

Teraz naše korenie čaká na mlynček na mäso. Je lepšie vziať rošt s najväčšími otvormi a prejsť cez neho korenie.

Teraz prišiel obrat paradajok. Tiež preskočiť cez mlynček na mäso a poslať do ohňa. Nechajte ho variť asi dvakrát. Pri varu nezabudnite pravidelne miešať.

Kocky čistú mrkvu a petržlen, ľahko opečieme a odložíme.

Cibuľa, nakrájaná na prstene, poslaná aj na korenepraženia.

Akonáhle paradajkový pretlak dosiahne požadovaný objem, pridajte tam to, čo sme pripravili, pridajte soľ, korenie a varte ďalších desať minút.

Rýchlo zabalené v bankách.

Sterilizujte od 70 do 80 minút. Trvanie tohto postupu závisí od objemu plechoviek: 0,5 litra alebo 1 liter.

Takýto kaviár z bulharského korenia sa tiež nazýva univerzálny kaviár. Je dobré ho pridať do mäsových jedál, vynikajúce - v boršči, je to úžasne chutné s cestovinami. A ak si ho dáte na čerstvý chlieb, budete mať skutočné potešenie.