Uhorkový šalát Nezhinsky na zimu

Moja mama vždy robila tento jednoduchý uhorkový šalát na zimu a teraz som sa dostala cez svoje skúsenosti s zberom uhoriek. Nezhinsky šalát dopadá veľmi chutné. Uistite sa, že sa snaží uzavrieť niekoľko pohárov takéhoto sochárstva na zimu. Veľmi dobre sa spája s chuťou uhoriek, kôpru a cibule - zlepšuje sa a vzájomne sa dopĺňa.

Zloženie: cibuľa, uhorky, cukor, soľ, kôpor, ) ocot Čas do záložky: Leto, jeseň

Navrhujem použiť môj osvedčený a podrobný recept s fotografiami krok za krokom, a uhorkový šalát Nezhinsky, ktorý sa zachoval na zimu, poteší vašich jedákov po celú zimu.

Ako variť uhorkový šalát Nezhinsky na zimu

Aby sme urobili Nezhinsky šalát, potrebujeme 1 kilogram čerstvých uhoriek. Veľkosť, samozrejme, nie je obzvlášť dôležitá, ale je lepšie brať nie príliš hrubé. Namočte uhorky v studenej vode na niekoľko hodín. Zvyčajne to robím ráno pred prácou a večer si pokojne robím prázdne miesta.

Po namočení sa uhorky zafarbia na zeleno. Starostlivo ich umyte a osušte uterákom. Odrezať "zadok". Každá uhorka by mala byť opatrne narezaná na hrubšie krúžky než hrubé 5 mm. Ak máte veľké uhorky, potom kolesá budú musieť byť rezané na polovicu alebo "štvrťroku".

Cibuľu budeme potrebovať 200 gramov, šupky odlúpneme a nakrájame na tenké polokruhy, ktorých hrúbka je približne 3 milimetre.

Kôpor sa chutí. Pre taký objem uhoriek, myslím, že budú stačiť 4 vetvičky feniklu. Ja jednoducho nemám kôpor konáre a veľké "nohy" z jeho vlastnej záhrady. Ak je v gramoch, potom je to 25 gramov. Umyte a rozdrvte voňavé zelene.

Na uhorky pridať cibuľu, kôpor, 2/3 lyžice soli, 1,5 lyžice cukru a 1 lyžice 9% octu.

Zamiešajte obsah a snažte sa neprerušiť krúžky uhorky. Robíme všetko veľmi opatrne. Cucumber-onion mass, teraz musíte stáť 2 hodiny. Chladničku nie je potrebné čistiť.

Ku koncu uvedeného času sterilizujeme plechovky a viečka. Dajte 4 hrášok čierneho korenia a malý kúsok bobkového listu v čistých suchých nádobách. Veľa lavrushka nie je nutné (môžete to urobiť bez nej vôbec). Top s uhorkovým šalátom, jemne poduškou s lyžičkou.

Polotovar prikryjeme čistými krytmi a necháme stáť ďalších 20 minút.

Len dozadu sa obrobok sterilizuje. Pollitre sa zahrejú vo vodnom kúpeli - 10 minút, liter - 15-20 minút.

Nezabudnite, že počítame čas od začiatku vriacej vody.

V dôsledku uvedeného jednoduchého varenia mám presne 2 plechovky po 700 mililitroch z uvedeného počtu výrobkov. Nezhinsky uhorka šalát je uložený ako štandard, rovnako ako väčšina polotovarov na zimu, na chladnom mieste.