Uhorkový šalát na zimu alebo domáce čerstvé uhorky, jednoduchý recept, krok za krokom s fotografiami

Keď sú krásne malé uhorky už naštvané a nakvasheny na zimu - je čas na taký domáci prípravok ako "uhorkový šalát". Uhorky v šaláte, nakladané podľa tohto receptu, sú chutné, chrumkavé a voňavé. Príprava šalátu je veľmi jednoduchá a výsledok je veľmi chutný.

Zložky: cibuľa, uhorky, rastlinný olej, cukor, soľ, , 12) kôpor, ocot Čas na záložku: Leto, jeseň

Na prípravu šalátu z uhoriek budete potrebovať:

uhorky - 2 kg;

cibuľa - 200-300 g;

kôpor - 150-200 g;

soľ - 1,5 lyžice;

cukor - 3 polievkové lyžice;

ocot 9% - 8 polievkových lyžíc;

rastlinný olej - 12 st.lozhek.

Z uvedeného počtu výrobkov sa získajú tri 700 g pohárov šalátu.

Ako variť uhorkový šalát na zimu? Ako vždy, detailne popíšeme prípravu a krok za krokom.

Moje uhorky a nakrájame na tenké (až 0,5 cm) krúžky alebo polkruhy.

Cibuľa - čistá, umývaná a tiež narezaná na polovice krúžkov.

Kôra - môj, roztriediť a jemne nakrájať.

Všetky krájané produkty sa zmiešajú vo vhodnom smaltovanom hrnci.

Pridajte soľ, cukor, ocot a rastlinný olej.

Všetko dôkladne premiešajte a nechajte 3 - 4 hodiny na morenie. V procese marinovanie šalát výrazne zníži objem.

Po uplynutí stanoveného času sa riad snakrájané uhorky na oheň, priveďte do varu a nechajte variť 5 minút. Dlhšie variť šalát nestojí za to, pretože uhorky budú mäkké.

Preložte uhorkový šalát do sterilizovaných nádob a navinúť.

Nádoby otočte hore nohami a nechajte v tejto polohe, kým úplne nevychladne.

Ďalší výborný domáci recept je pripravený. Teraz uhorkový šalát vám pripomenie leto počas celej dlhej zimy.