Uhorkový šalát Delikátna, chutná - olizujete si prsty

Takýto zimný šalát je veľmi jednoduchý a cenovo dostupný na prípravu, a čo je najdôležitejšie, každá hosteska to dokáže. Napriek malému množstvu ingrediencií má šalát vynikajúcu chuť. Vezmite prosím na vedomie, že uhorky nie sú narezané do kruhov, ale s podlhovastými laločkami a niektoré nazývajú šalát nie „jemný“, ale „dámske prsty“.

Zložky: horčica, uhorka, slnečnicový olej, cukor, soľ, , 12) ocot, mleté ​​čierne korenie, cesnak

Názov však nie je dôležitý. Hlavná vec je, že zimný šalát ukáže chutné, jednoducho, budete olizovať prsty. Kusy sú udržiavané pevné, chrumkavé ako čerstvé a napriek tomu, že v prípravku sa používa sterilizácia, nestrácajú svoj tvar.

Zloženie:

4 kilogramy uhoriek.

2 polievkové lyžice. soľ;

1 šálka slnečnicového oleja;

1 šálka cukru;

1 polievková lyžica. ocot;

5 klinčekov cesnaku;

2 polievkové lyžice. mleté ​​čierne korenie;

2 lyžice suchého horčičného prášku.

Ako urobiť uhorkový šalát na zimu

\ t

Začneme zberať s potrebou umyť uhorky dobre, odrezať ich zhora a zdola, nakrájame na kocky, ako je znázornené na fotografii.

Ďalej je potrebné urobiť uhorku na nalievanie uhoriek.

Bez varu zmiešajte všetky uvedené zložky: ocot, soľ, cukor, ocot, korenie, horčičný prášok, nasekaný cesnak.

Nalejte uhorky pripravenou soľankou a nechajte variťmiska, asi 4 hodiny.

V dobre umývaných, sterilizovaných nádobách na liter musíte pevne dať uhorky a naliať výslednú kvapalinu.

Zakryte plechovky viečkami na konzerváciu, umiestnite ich do nádoby s vodou tak, aby boli ponorené vo vode ako na fotografii.

Na zaistenie krytov som položil náklad na vrch. Aj ja, možno vidieť na fotografii, to je šálka s vodou. Len dávajte pozor, aby ste nechali vodu vo vnútri a nepokazili obsah plechoviek. Táto konštrukcia by sa mala nechať sterilizovať približne 20 minút.

Posledným krokom pri príprave šalátu z uhorky uhorky bude rolovanie veka.

Potom by ste mali postaviť banky hore nohami a nechať ich stáť na teplom mieste.

Šalát z uhoriek, hoci je jemný, sa ukáže byť korenistý, mierne sladký a plátky uhorky zostanú čerstvé a chrumkavé. Takýto polotovar je vhodný pre akýkoľvek dovolenkový stôl a vďaka jemnej chuti sa rýchlo odlišuje.