
Takýto zimný šalát je veľmi jednoduchý a cenovo dostupný na prípravu, a čo je najdôležitejšie, každá hosteska to dokáže. Napriek malému množstvu ingrediencií má šalát vynikajúcu chuť. Vezmite prosím na vedomie, že uhorky nie sú narezané do kruhov, ale s podlhovastými laločkami a niektoré nazývajú šalát nie „jemný“, ale „dámske prsty“.
Názov však nie je dôležitý. Hlavná vec je, že zimný šalát ukáže chutné, jednoducho, budete olizovať prsty. Kusy sú udržiavané pevné, chrumkavé ako čerstvé a napriek tomu, že v prípravku sa používa sterilizácia, nestrácajú svoj tvar.
Zloženie:
4 kilogramy uhoriek.
2 polievkové lyžice. soľ;
1 šálka slnečnicového oleja;
1 šálka cukru;
1 polievková lyžica. ocot;
5 klinčekov cesnaku;
2 polievkové lyžice. mleté čierne korenie;
2 lyžice suchého horčičného prášku.
Ako urobiť uhorkový šalát na zimu
Začneme zberať s potrebou umyť uhorky dobre, odrezať ich zhora a zdola, nakrájame na kocky, ako je znázornené na fotografii.
Ďalej je potrebné urobiť uhorku na nalievanie uhoriek.
Bez varu zmiešajte všetky uvedené zložky: ocot, soľ, cukor, ocot, korenie, horčičný prášok, nasekaný cesnak.
Nalejte uhorky pripravenou soľankou a nechajte variťmiska, asi 4 hodiny.
V dobre umývaných, sterilizovaných nádobách na liter musíte pevne dať uhorky a naliať výslednú kvapalinu.
Zakryte plechovky viečkami na konzerváciu, umiestnite ich do nádoby s vodou tak, aby boli ponorené vo vode ako na fotografii.
Na zaistenie krytov som položil náklad na vrch. Aj ja, možno vidieť na fotografii, to je šálka s vodou. Len dávajte pozor, aby ste nechali vodu vo vnútri a nepokazili obsah plechoviek. Táto konštrukcia by sa mala nechať sterilizovať približne 20 minút.
Posledným krokom pri príprave šalátu z uhorky uhorky bude rolovanie veka.
Potom by ste mali postaviť banky hore nohami a nechať ich stáť na teplom mieste.
Šalát z uhoriek, hoci je jemný, sa ukáže byť korenistý, mierne sladký a plátky uhorky zostanú čerstvé a chrumkavé. Takýto polotovar je vhodný pre akýkoľvek dovolenkový stôl a vďaka jemnej chuti sa rýchlo odlišuje.