Údené údené domáce klobásy - varenie chutné údené klobásy doma.

Skúste variť údené údené údené klobásy v tomto recepte doma. Získate chutný mäsový výrobok, ktorý sa dá dlhodobo skladovať. Táto domáca klobása je vyrobená z prírodných produktov, preto je veľmi užitočná. Môžeme s istotou povedať, že je to pochúťka, ktorá ozdobí akýkoľvek stôl.

Zloženie: vodka, zázvor, škrob, bobkový list, muškátový orech, \ t mäso, sadlo, soľ, kmín, mleté ​​korenie, cesnak

Na varenie takejto klobásy môžete použiť akékoľvek čerstvé mäso vrátane mäsa divých zvierat. Čím viac druhov mäsa bude v plnke, tým viac bude hotová klobása chutnejšia.

Ako urobiť salámu údenú za studena doma.

Mäso sa nakrája na plátky 2 - 3 cm, rozprestrie sa na doske v tenkej vrstve a potom sa ponechá v ponorení tri dni. Teplota vzduchu by nemala prekročiť 5 ° C. V tomto okamihu by sa mali kúsky mäsa zmiešať a prevrátiť 3-krát. Ak klobása obsahuje zver (jeleň, los, diviak), potom sa odporúča pridať tretinu domáceho bravčového mäsa a viac korenia a nakrájané mäso by malo byť ochutené dlhšie, až 7 dní.

Keď je mäso vetrané, rozomelie sa 3 krát na mleté ​​mäso. Prvýkrát sa do mletého mäsa pridáva cesnak a bobkový list. Na 1 kg mäsa si vezmite 2 bobkové listy a 4 klinčeky cesnaku. Počas druhého mletia sa pridáva tuk v nasledovnom pomere: pre 1 kg mäsa, 50 g tuku. Potom potrebuje mletiedôkladne premiešajte rukami.

Mleté mäso dobre premieste v miske a pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu (zemiaky), 1 lyžičku rasce, čierne korenie (mleté) na jeden kilogram mletého mäsa. Pridáme aj muškátový oriešok, ktorý si oškrabáme nožom (10 kg mletého mäsa 1 orecha) a zázvoru (10 kg mletého mäsa 2 lyžičky). V plnke, ktorú potrebujete, tiež pridajte nasekaný tuk v kusoch (5% hmotnosti plnky) a 2,5% soli. Cibuľa nie je žiaduce pridať, s tým sa mäso oxiduje. Vodka sa pridáva do mletého mäsa (pol litra na 10 kg mletého mäsa), ktoré tu bude slúžiť ako konzervačná látka a zvýši trvanlivosť tejto klobásy do 2 rokov.

Klobásy sa dobre ručne miesia, až kým nezastavia otravné ruky. V vyčistených črevách sila mletej mechanickej striekačky. Tipy klobásy musia viazať hrubú niť alebo povraz.

Pripravená domáca klobása je zavesená v udiarni tak, aby sa jej krúžky alebo bochníky navzájom nedotýkali, inak sa môžu zlepiť. Kachle sú vyhrievané jelšovým drevom, na konci fajčenia je potrebné pridať jalovec. Na začiatku klobásy sa musíte veľa zahriať, potom by drevo malo ticho tlejiť a fajčiť. Smoky údené produkovať do týždňa. Dymovňa musí nepretržite monitorovať, uzatvárať palivové drevo alebo piliny. Klobása musí byť otočená a prevážená z okrajov udiarne do jej stredu a naopak.

Klobása sa považuje za ukončenú, keď bude po ochladení cez noc pevná a pružná. Skúste to, stláčaním prstov. Ak je klobása ešte mäkká, potom nie je pripravená.

Tento domáci recept vám umožní variťVynikajúci prírodný produkt, ktorý osloví všetkých vašich blízkych. Občerstvenie pre údených hostí klobásy bude nadšené. Skladuje sa v chladnom prostredí po dobu 1-2 rokov. Ak je to potrebné, môže sa znovu fajčiť.