Tŕne bez jadier a jabĺk na zimu

Bobule trnky nie sú populárne na zber na zimu - a márne, pretože sú užitočné, najmä v zime, keď je potrebné podporovať imunitný systém. Lahodné domáce džemy a tŕne sú perfektným doplnkom čajového stola a varenie nie je tak nepríjemné.

Zloženie: cukor, odbočka, jablká Čas záložiek: Jeseň

Navrhujem, aby som sa so mnou pripravil na zimu džem z tŕnia a jabĺk. Recept je jednoduchý a prehľadný, s fotografiami krok za krokom.

Počet zložiek na výrobu džemu z bobúľ trnky s pridanými jablkami je približný, takže pomer ovocia sa môže meniť v závislosti od vašich preferencií alebo ich prítomnosti:

• tŕne - 1 kg;

• jablká malých rozmerov - 0,5 kg;

• granulovaný cukor - 1 kg alebo podľa chuti.

Ako urobiť Thorn a Apple Jam

Musím povedať, že v tomto recepte nepridávame vodu počas varenia. Na prípravu džemu bude dosť dosť pridelená šťava.

Na triedenie plodov, odstraňovanie odpadu a vetvičiek, umývanie, vyberanie veľkých s celou kožou.

Keďže potrebujeme tŕne bez kameňov, potom by sme mali odstrániť kamene z bobúľ, každý z nich rozrezať na polovicu. Ak sú bobule zrelé, potom sa kameň sám ľahko vzdiali od buničiny. Otočené stonky spia s polovičnou normou cukru, prikryjeme vekom, necháme 12 hodín, takže šťava sa oddelí.

Ošúpajte jablká, odstráňte kožu a srdcia. Preložte do hĺbkyplastová nádoba, naplňte druhou polovicou cukru. Nechajte pôsobiť 12 hodín na chladnom mieste.

Šťava, zvyčajne, dopadá veľa a je možné ju jasne vidieť na fotografii. Preto vôbec nepridávam vodu.

Dajte plody trnky do veľkej panvice a vylejte úplne vytvorenú šťavu, vložte celý obsah nádoby s jablkami.

Panvicu dajte na oheň, neustále miešajte.

Je potrebné variť sochory takmer hodinu. Miešajte neustále, aby ovocie nebolo prilepené na dno. Skúste cukor, ak nie dosť, potom je potrebné pridať 100-200 gramov, pretože ťah (aj zrelé) je veľmi koláčik, a my všetci máme rôzne vnímanie chuti.

Bez toho, aby bol ponorný miešač vyňatý z tepla, zmes sa homogénna.

Navlhčite ďalšie 2-3 minúty.

Farba džemu bude príjemná, veľmi svetlá. Ozdobuje stôl nádherne, ak je rozložený na rozetách alebo vázach.

Buďte opatrní! Hotový džem nemôže zostať na ohni dlhý čas: akonáhle je zmes homogénna a varí sa za miešania, okamžite ju rozložíme na sterilizované nádoby. Jam stále prebubláva v nádobe, je veľmi horúci, ale musíte ho hneď zahodiť!

Hotové poháre s takýmto sladkým predliatkom sa nemôžu zabaliť, sú uskladnené po celú zimu v chladničke alebo v suteréne.

Môžete nalepiť štítky a uistiť sa, že nezvyčajný džem z tŕňov s jablkami „zmizne“ ako prvý. Je to veľmi chutné, voňavé a trochu koláčik.