Triky zmraziť želé v mrazničke

Kurča je veľmi chutné jedlo! Vzhľadom k tomu, že to trvá veľmi dlho na prípravu, želé sa varí doma nie je tak často. V tomto ohľade, domáce aspic je považovaný za slávnostné jedlo. Dnes navrhujem hovoriť o tom, či je možné zmraziť želé v mrazničke.

Zloženie: voda, mäso, kuracie mäso, koreniny, cesnak (12 ) Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Čo je želé
  • 2Tajomstvo varenia výbornej želé
  • 3Doba skladovania
  • \ t
  • 4Je možné zmraziť želé v mrazničke
  • 5Ako rozmraziť želé
  • 6Skladovateľnosť mrazených mrazov

Čo je želé

Kuracie mäso je kúsok mäsa v mäsovom vývare so silnou želé. Ďalším názvom pre toto jedlo je želé. Tvrdá konzistencia svalu sa dosahuje bez pomoci želatíny a iných látok, ktoré prispievajú k zahusťovaniu vývaru. Vývar súčasne varí dlhú dobu - od 8 do 12 hodín.

Želé je veľmi rozšírená v Rusku, na Ukrajine av Gruzínsku.

Tajomstvo varenia výbornej želé

Pripravte si aspic z rôznych druhov mäsa a hydiny (bravčové mäso, hovädzie mäso, kuracie mäso, husa, kačica) a aby bol vývar dobre gelovatený, pridajte bravčové stehná, kĺb, uši a chvosty, môžete použiť aj nohy hydiny. Kombinácia rôznych druhov mäsa v. \ Tjedno jedlo vytvorí zaujímavejšiu chuť.

Najlahodnejšie želé sa získava z mäsa, ktoré nebolo predtým zmrazené, takže mäsové výrobky by mali byť zakúpené v deň varenia na miestnom trhu, kde predávajú čerstvé mäso.

Cibuľa varená v šupke pridá do mäsového vývaru zlatú farbu. Potom sa varenie dokončí, zelenina sa z bujónu odstráni.

Najviac chutný bude vyzerať ako aspik, obsahujúci veľké kusy mäsa a nie mletý. Rozbalené mäso na vlákna by malo byť ručne.

Aby bol vývar transparentný, pretlačte ho jemným sitom.

Pozrite si video z Svetlana Budnikova - Ako variť chutné a transparentné želé

Skladová polica na želé

Želé, zakúpené v obchode, musíte skladovať podľa pravidiel uvedených na štítku. Jasne indikuje odporúčanú teplotu pri skladovaní a dobu použiteľnosti.

Pokiaľ ide o domáce želé, načasovanie sa určuje podľa miesta uskladnenia výrobku:

  • pri teplote miestnosti sa želé nesmie skladovať viac ako jeden deň;
  • v chladiacom priestore s teplotou 0 ... + 4 ° С - nie viac ako týždeň.

Dôležité pravidlo:Želé držte v tesne uzavretej nádobe. Môže to byť sklenená nádoba s vekom alebo nádobou na potraviny.

Je možné zmraziť želé v mrazničke

Existujú situácie, keď sa želé veľa varí a nie je možné ju konzumovať do dátumu expirácie. Potom je želé lepšiezmraziť.

Na tento účel je nádoba na želé uzavretá vekom a na zabránenie absorpcie cudzích pachov z mrazničky je zabalená do niekoľkých vrstiev lepiacej fólie.

Treba však mať na pamäti, že po rozmrazení táto želé mierne stratí svoju chuť a mierne zmení konzistenciu.Aby sa tomu zabránilo, malo by sa brať do úvahy aj ďalšie zmrazovanie želé aj v štádiu varenia.

Ak viete, že zmrazíte časť želé, potom pripravte špeciálne nádoby na zmrazenie.Rozotrite mäso a naplňte vývar.

Dôležité:Nie je potrebné pridávať korenie a cesnak !!!

Uzatvorte nádobu pevne viečkom a zabalte do plastového obalu.V tejto forme poslať sochor do želé v mrazničke na skladovanie.

Ako správne rozmraziť želé

Keď chcete variť želé, odstráňte sochory z mrazničky a roztopte ich v mikrovlnnej rúre.Nalejte tekutý vývar s mäsom do hrnca alebo dusenej panvice a varte 5 minút, pridajte soľ a korenie.Pridajte cesnak, keď sa zber z ohňa odstráni.Príprava je potrebná na odparenie časti kvapaliny.Ak si želé jednoducho rozmrazíte, bude mať tekutú a nerovnomernú konzistenciu.

Nalejte tekuté želé do foriem a vychladnite v chladničke.Želé bude ako keby ste ju uvarili, pevne a pružne.

Čas použiteľnosti mrazených mrazených

Skladovanie mrazených skladovpre želé v mrazničke nesmie byť viac ako 2 mesiace, za predpokladu, že počas tejto doby neboli v mrazničke žiadne teploty.