Triky tvorby domáce malinový džem na zimu - najlepšie recepty prázdne

Na vrchole letných malinových kríkov dávajú elegantnú úrodu zrelých voňavých bobúľ. Po konzumácii veľkého množstva čerstvého ovocia by ste mali vážne zamyslieť nad tým, ako dať časť úrody do zimného zberu. Na internete môžete nájsť obrovské množstvo rôznych receptov na prípravu zimných malinových dodávok. V tomto článku nájdete výber receptov venovaných malinovému džemu. Po preštudovaní všetkých nami poskytnutých informácií určite nájdete najlepší spôsob, ako urobiť džem zo zrelých bobúľ.

Zloženie: voda, želatína, škrob, kyselina citrónová, malina, 12) cukor Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Príprava malín
  • 2Najlepšie recepty na malinový džem
    • 2.1Metóda 1 - najjednoduchší obrobok
    • 2.2Metóda № 2 - Rýchly dezert na báze želatíny
    • 2.3Metóda č. 3 - Malinový džem na báze škrobu
    • 2.4Metóda č. 4 - Pitted gem
  • 3Ako skladovať malinový džem

Príprava malín

Čerstvo nazbierané malinové bobule sú vhodné na džem. Ak nemáte vlastnú zeleninovú záhradu, a kupujete bobule na trhu, potom musíte starostlivo preskúmať produkt ponúkaný na vás. Maliny by mali byť husté a dobre udržiavané - to znamená, že bobule sú čerstvo zberané.

Pred varením sa zbierajú maliny, odstraňujú sa vetvy, listy alebo listy, ktoré spadajú do košíka.stopka. Tiež plody sú starostlivo vyšetrené na prítomnosť hniloby, vyschnuté miesta alebo červy. Všetky neštandardné miesta sú odstránené.

Otázka, či sa majú umývať maliny, závisí od viacerých faktorov. Ak budete mať úrodu z vlastnej zeleninovej záhrady, a pozemok sa nachádza v ekologicky čistej oblasti, potom nemôžete umyť maliny. Inak sa voňavé plody umyjú vo veľkom množstve vody a vysušia sa na site.

Najlepšie recepty na malinový džem

Metóda 1 - najjednoduchší obrobok

Na výrobu džemu podľa tohto receptu berte v rovnakom pomere iba dve zložky, bobule a cukor. Maliny sú pokryté cukrom s použitím len ½ časti predpísanej normy. Berry hmota sa mieša a čistí v chladničke niekoľko hodín, aby sa ovocná šťava. Po 3 až 4 hodinách čakania sa bobule vrhnú do cedníka s malou časťou a výsledná šťava sa naplní druhou polovicou cukru. Na oheň sa vloží sirup sirupu a pomaly sa varí 7 - 10 minút. Tento čas postačuje na to, aby hmota zhustla. Potom pridajte malinové bobule do sladkej tekutiny a pokračujte v varení ďalších 5 minút. V procese varenia jamy nezabudnite na penu, ktorá je vytvorená na povrchu. Opatrne sa odstráni drevenou špachtľou alebo lyžičkou.

Pripravenosť džemu sa stanoví takto: kvapka dezertu sa rozotrie na malý tanierik a nechá sa prirodzene vychladnúť. Ak je zaseknutý papier hrudkovaný, drží sa dobre a nešíri sa do strán, potom je výrobok pripravený.

Metóda 2 - Rýchly dezert na báze želatíny

V prípade potreby sa triedi a umyje kilogram malín. Pri stúpaní nadmernej vlhkosti vykonávajú prípravné činnosti so želatínou. Do hrnčeka sa naleje 5 g suchej želatíny a štvrtina čajovej lyžičky kyseliny citrónovej. Rozpustite prísady s 2 lyžicami ochladenej prevarenej vody a všetko dôkladne premiešajte.

Maliny sa vkladajú do nádoby určenej na varenie alebo na panvicu. Jemné plody zaspávajú s 1,2 kg cukru a zalejeme 250 mililitrami vody. Nádoba sa umiestni na pomalý oheň a varná hmota sa varí 15 minút. Po malinovej pridajte napučanú želatínu s kyselinou citrónovou. Veľmi dôležitá poznámka: hmota nie je privedená do varu, je zahrievaná iba 1 minútu.

Horký džem sa naleje do plechoviek alebo sklenených šálok, ktoré prešli sterilizačným procesom, a otočte viečka.

Číslo metódy 3 - Malinový džem na báze škrobu

Jeden kilogram čerstvých plodov sa vylisuje mixérom alebo rozdrví cez mlynček na mäso. Do voňavého pyré sa pridáva cukor (900 gramov), ktorý sa posiela do variča. Variť maliny potrebujú 15 minút. Roztok škrobu sa pridá na koniec varenia. Pripravuje sa z 1 polievkovej lyžice škrobu a štvrtiny šálky varenej vody. Škrob môže byť použitý zemiak alebo kukurica. Jam sa udržiaval na ohni ďalšiu 1 minútu, zabránil varu a nalial do pripravených nádob.

Rýchly spôsob varenia malinového džemu s pridaním pektínového prášku povedie video zkanál "Sam Sebe Konditer"

Metóda č. 4 - jamovitý jam

Podiel výrobkov pre recept bude predložený na 1 kilogram čerstvých plodov. Maliny, ktoré boli predtým umyté a premiestnené, ležali na panvici so širokým dnom alebo kovovým umývadlom. Bobule sa nalejú 1 kg granulovaného cukru a dôkladne premiešajú, udržiavajú sa pri izbovej teplote počas 2-3 hodín. 250 ml vody sa pridá do bobule, ktorá bola naplnená šťavou a položená na pomalý oheň. Aby bobule správne zmäkli, doslova na 10-15 minút. Ďalšie, maliny rozstrapkané. Na tento účel sa hmota rozotiera na cedníku, ktorého povrch je pokrytý 2 vrstvami gázy. Najlepšie je, samozrejme, použiť kovové sito s častou mriežkou. Maliny sú opatrne rozstrapkané, kamene na povrchu.

Homogénne zemiakové kaše sa posielajú späť do ohňa a varia až do pol hodiny. V poslednom stupni sa do predliatku pridá 1/2 lyžice kyseliny citrónovej rozpustenej v malom množstve vody. O minútu neskôr sa požiar vypne a obrobok sa rozloží na čistý kontajner.

Recept na lahodný malinový dezert bez jamiek s kyselinou citrónovou sa s vami delí o varenie s Irinou

Ako skladovať malinový džem

Malinový džem je krásne uložený. Dokonca o rok neskôr, otvorenie pohára so súpravou, budete mať nádherný dezert. Ideálnym miestom na uskladnenie je chladnička, pivnica alebo pivnica. V tomto prípade plánuje predvalka dlhú životnosťvždy balené v čistých sterilizovaných nádobách a utesnené varenými viečkami.