Tekvica cukroví cukroví: najlepšie recepty na výrobu ovocné cukrovinky z domácich tekvíc

Dýňová pastilka varená doma je nielen veľmi chutná a zdravá, ale aj neuveriteľne krásna. Jasne oranžové kúsky sú skvelou náhradou za cukríky. Procedúra na výrobu tejto pochúťky je pomerne jednoduchá a zvládne ju aj neskúsená žena v domácnosti. Ponúkame Vám najlepší výber receptov pastiliek tekvice. Tu nájdete svoj individuálny varenie pre tento dezert.

Zloženie: pomaranč, citrón, med, cukor, korenie, ) tekvica Čas do záložky: Zima, jeseň

Obsah

  • 1Základom pastily je tekvicové pyré
  • 2Ako sú sušené tekvicové marshmallows
  • 3Najlepšie recepty na tekvicové pasty
    • 3.1Pastela s pomarančom bez cukru
    • 3.2Tekvicové ovocie s jablkami a medom
    • 3.3Pastilka s orechmi
    • 3.4Tekvicová kaša s jogurtom
    • 3.5Tekvicová pasta so šľahačkou a citrónom

Základom marshmallow je tekvicové pyré

.

Na prípravu pást používajú akýkoľvek druh tekvice, ale najpriaznivejší vzhľad je muškátový oriešok, ktorý má jasne oranžovú dužinu. Nemôžete pridať cukor do pastilky z takej tekvice, pretože je už veľmi sladká.

Po prvé, zelenina sa dôkladne umyje a suší sa uterákmi. Potom sa tekvica očistí a zbaví semien a vlákien a mäso sa nakrája na malé kocky.

PredPuree zelenina, musí byť podrobená tepelnému spracovaniu. To možno vykonať niekoľkými spôsobmi:

  • V dvojitom kotle alebo parnom kotle. Doba dostupnosti produktu - 10 - 15 minút.
  • V panvici. V hrubostenných miskách rozotrite kúsky tekvice a dusené mäso pod vekom, s malým množstvom vody, až kým nebude mäkké.
  • V rúre. Tekvica pečená v rúre pri teplote 200 stupňov 30 - 40 minút.

Zmäkčené kúsky tekvice sa miešajú mixérom na jednotnú konzistenciu.

Ako sušiť cukrovinky s tekvicovým ovocím

Existuje niekoľko spôsobov, ako sušiť pasty:

  • Na slnku. Tento proces je dosť časovo náročný a vyžaduje si vhodné poveternostné podmienky. Doba schnutia - od 5 do 10 dní. To do značnej miery závisí od hrúbky ovocia a zeleniny.

  • V rúre. Palety sú pokryté pergamenom, ktorý je natretý tenkou vrstvou rastlinného oleja. Tekvicové pyré sa rozprestrie na pripravený povrch a suší sa až do teploty 70 - 80 ° C. Dvere rúry musia byť bezchybne pootvorené, aby sa zabezpečila dobrá cirkulácia vzduchu.
  • V elektrickej sušičke. Mnohé jednotky sú vybavené špeciálnymi vaničkami na prípravu pasty, ak nie je v arzenáli sušičky k dispozícii, potom sa pastilka jednoducho nanesie na hárok papiera na pečenie namazaný mazivom. Suchý výrobok by mal byť pri teplote 70 stupňov až do času, keď sa pastilka neprestane držať na rukách.

Nižšie sa pozriemerecepty na tekvicové pastilky na báze zemiakovej kaše, vyrobené z tekvice.

Najlepšie recepty na tekvicové marshmallow

Pastela s pomarančom bez cukru

  • tekvica - 600 gramov;
  • oranžová - 1 kus.

Pred varením sa pomaranč umiestni do vriacej vody po dobu 1-2 minút. Tento postup vám umožní zbaviť sa vosku, ktorý je spracovaný ovocie pre dlhšie skladovanie. Ďalej sa premyje a osuší utierkou. Ak chcete získať čo najviac šťavy, pomaranč sa stláča silou medzi dlaňami alebo niekoľkokrát prevalcuje na stole s tlakom. Potom sa pomarančová kôra odreže od kôry pomocou jemného strúhadla a šťava sa stlačí.

Zest a šťava sa pridávajú do tekvicového pyré a dôkladne sa premiešajú. Zmes sa rozotrie na tácky a suší sa až do pripravenia.

Dýňová pastila s jablkom a medom

  • tekvica - 2 kilogramy;
  • jablká - 2 kusy;
  • cukor - 50 gramov;
  • med - 300 gramov;
  • koreň zázvoru - 0,5 tsp;
  • škorica - 0,5 tsp;

Na pripravenú tekvicovú hmotu sa pridávajú kaše jablká, varené podľa podobnej technológie. Ďalej sa do ovocnej a zeleninovej pasty pridáva cukor, med a korenie. Všetko starostlivo premiešané a zaslané na sušenie.

Pozrite si video recept z kanála „Sam Jene“ - Apple a tekvicové pastilky s hroznovou šťavou

Pasta s orechmi

  • tekvica - 1,5 kg;
  • med - 100 gramov;
  • cukor - 200 gramov;
  • vlašské orechy - 1,5 šálky;
  • citrón - 2 kusy.

Odrežte citrónzest a vytlačiť šťavu z neho. Vlašské orechy sú ošúpané a rozomleté ​​mixérom. V tekvicovom pyré pridáme citrón, orechy, cukor a med. Po rozpade cukrových kryštálov sa hmota odošle do sucha.

Dýňová kaša s jogurtom

  • tekvica - 500 gramov;
  • netukový sladký jogurt - 2 plechovky po 125 gramoch;
  • škorica;
  • zázvor.

Pridajte korenie a jogurt do pripraveného chladeného tekvicového pyré, všetko dôkladne premiešajte a pošlite na sušenie.

Dýňová pastila so šľahanými proteínmi a citrónom

  • tekvica - 500 gramov;
  • kuracie bielkoviny - 2 kusy;
  • cukor 500 gramov;
  • citrón - 1 kus;
  • želatína - 1 vrecko.

Do pripraveného tekvicového pyré sa pridáva citrónová šťava a cukor. Po úplnom rozptýlení cukru sa vstrekujú vaječné bielky, ktoré sa šľahajú na husté vrcholy. Bez zastavenia miešania sa rastlinná hmota privedie na jednotnú konzistenciu. Akonáhle sa zemiaková kaša zvýši objem, polotovar sa položí na plech na pečenie na sušenie.

Pozrite si video z kanálu „Happy Smile“, v ktorom sa podrobne dozviete, ako pripraviť cukrovinky s diétnymi tekvicami