Tajomstvo varenia kompót z rowan chokeberry - ako variť kompót z blackfruit

Bobuľovité bobule s čiernym ovocím sa nazývajú blackfruit alebo chokeberry. Bobule sú veľmi užitočné, ale mnohí záhradníci venujú tejto plodine málo pozornosti. Možno je to kvôli určitému množstvu ovocia, alebo skutočnosti, že aronia je neskoro (koncom septembra), a hlavná úroda ovocných plodín už bola vykonaná. Odporúčame však, aby sme neprehliadli skutočnosť, že čierna chokeberry je veľmi užitočná a má schopnosť znižovať krvný tlak, takže je jednoducho potrebné z nej pripraviť kompót.

Zloženie: voda, mrazené čučoriedky, škorica, citrón, mäta, cukor, čierny chokeberry, jablká Čas do záložiek: Celý rok, jeseň

Compote sa môže variť v hrnci alebo v modernom pomocníkovi - pomalom sporáku. Na zimu sú kompóty navíjané do bánk rôzneho výtlaku. Dozviete sa o všetkých tajomstvách varenia kompotu z horského popola černo-plodný v našom článku.

Obsah

  • 1Berry príprava
  • \ t
  • 2Možnosti varenia kompotu
    • 2.1Na panvici so škoricou
    • 2.2V multicolor z mrazených čučoriedok
    • 2.3Komputer v bankách na zimu
      • 2.3.1Klasická verzia bez sterilizácie
      • 2.3.2S jablkami
      • 2.3.3Mint
  • 3Ako skladovať ovocný popolník

Berry príprava

Po prvé, horský popol sa odstráni z kefiek, vyberie sa len zrelý a niepoškodené ovocie. Čas na tento proces nebude trvať veľmi veľa, pretože čierna divočina je dosť veľké bobule a odtrháva sa od vetvičiek veľmi dobre.

Ďalším krokom je umývanie plodov. Toto by sa malo vykonať v studenej vode. Po odlúpnutí prachu z ovocia sa bobule vyhodia späť na sito.

Ak má byť kompót pripravený zo zmrazených čučoriedok, nevyžaduje sa žiadna predbežná úprava. Aronia pred varením nie je rozmrazená.

Možnosti prípravy kompotov

Na panvici so škoricou

Pri varení 2 litrov vody sa vloží 300 gramov čučoriedky, 250 gramov granulovaného cukru a mletej škorice. Jeden štipka bude stačiť. Nádobu pevne prikryte vekom a varte 15 minút. Cool kompot by mal tiež pod vekom po dobu 3-5 hodín. Počas tejto doby, on dôkladne trvá na tom, a bobule budú dávať všetky svoje užitočné látky do sirupu. Hotový nápoj prechádza cez sito a podáva sa na stôl.

V multicolor z mrazených čučoriedok

Multicooker pomôže vyrovnať sa s chokeberry pripravenými na budúce použitie. Mrazené bobule (400 gramov) sú umiestnené v multicookerovej miske. Pridajte pol citróna a 350 gramov granulovaného cukru. Vezmite prosím na vedomie, že tento recept je určený pre 5-litrovú miešaciu nádobu.

Obsah nádoby nalejte studenú vodu na hornú značku. To je asi 3-4 centimetre od okraja. Kryt jednotky je zatvorený a nastavte štandardný režim "Polievka". To zvyčajne zahŕňa varenie po dobu 1 hodiny.

Ak sa rozhodnetešetrí čas a naleje ovocie s vriacou vodou, potom čas varenia by mal byť skrátený na 20 minút.

Compote sa varí s uzavretým vekom. To je dôležité! Po pripravenosti signálu sa veko neotvorí, ale nápoj sa nechá vylúhovať. Je veľmi vhodné variť toto jedlo večer a vychutnať si najzdravší nápoj len ráno. Počas noci sa horský popol vzdá všetkých svojich vitamínov a kompót získa jasnú bohatú chuť.

Kompakt v plechovkách na zimu

Klasická verzia bez sterilizácie

V tomto článku neuvádzame konkrétne recepty s dodatočnou sterilizáciou polotovarov, pretože je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie otáčať tlmivky na zimu metódou double-fill.

Takže prvá vec, ktorú sú trojlitrové nádoby umyté a sterilizované parou alebo iným vhodným spôsobom. V pripravených suchých nádobách uložte čiernu chokeberry tak, aby banka bola naplnená na polovicu objemu.

Zatiaľ čo sa vykonávajú všetky prípravné práce, na peciach sa už varí voda (3 litre). Vriaca voda sa naleje na aroické plechovky a zakryje ich čistými viečkami. Je veľmi dôležité naliať poháre pod krk. Zvyšky horúcej kvapaliny sa nalejú do umývadla.

Po 10 minútach sa pokračuje v práci s obrobkom. Pomocou špeciálneho sieťového krytu sa do panvice naleje voda zatemnená z bobúľ. Pridajte 2,5 šálky cukru a znovu varte.

Nalejte „odpočívajúci“ aronium druhýkrát s varným sirupom. Sterilné veko pokrýva banky kompótom.

Tip:Neodstraňujte uzávery okamžite. Najlepšie jePo poslednom preliatí vyhľadajte 5 minút. Počas tejto doby sa vzduchové bubliny, ktoré spadli do nádoby spolu s vriacou kvapalinou, zdvihnú na vrchol a to minimalizuje možnosť prasknutia veka.

Tesne skrútené plechovky sú otočené hore nohami a izolované na jeden deň. Ak boli plechovky uzavreté skrutkovacími uzávermi, potom ich nemusíte otáčať.

Kanál „Kuchyňa rodiny Bulatov“ s vami zdieľa svoj recept na aroniu chokeberry s kyselinou citrónovou

S jablkami

Kombinácia s jablkami pre čierneho vlka je klasikou. Compote twist na technológiu opísanú vyššie. Zmena len základ nápoja. Chokeberry twist spolu s jablkami, nakrájame na plátky. Prečítajte si viac o varení kompótu z chokeberry s jablkami tu.

Nemenej zaujímavá je verzia twist kompótu čierneho ovocia so slivkami.

S mäty

Na prípravu 3 litrov lahodného nápoja budete potrebovať 3 šálky čučoriedky, 2 vetvičky mäty a 2 200-gramové šálky cukru. Zelení sa starostlivo premyjú a mierne vysušia. Môžete len niekoľkokrát pretrepať listy.

Umyté bobule a vetvičky mäty sa umiestnia do trojlitrovej nádoby, ktorá bola sterilizovaná. Potom výrobky zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vekom a necháme štvrtinu hodiny.

Ochutená infúzia sa naleje do hrnca a opäť sa privedie do varu. Cukor sa pridáva priamo do nádoby pred posledným naliatím. Hotový kompot je skrútený azahriať 24 hodín, aby sa úplne ochladila.

Ako skladovať kompót z popola

Piť varené v hrnci alebo v pomalom hrnci, uchovávané v chladničke maximálne 5 dní. Banky s kompótom, skrútené na zimu, umiestnené na skladovanie v pivnici alebo suteréne, kde teplota nepresahuje + 10ºС.

Ak po príprave kompótov, bobule stále zostávajú v hojnom množstve, potom vám odporúčame pripraviť si sirup alebo lahodnú marmeládu z čiernej černoplodej.