Sušený kapor doma - jednoduchý recept na výrobu sušeného kapra.

Kapor je jedným z najbežnejších riečnych rýb. On je vždy chytený veľa, takže otázka je - ako zachrániť úlovok? Ponúkam klasický recept sušeného kapra, ktorý je úplne jednoduchý a jednoduchý na prípravu. Nič sa neporovnáva s tým, čo je osobne ulovené (koniec koncov, ruky manžela sú prakticky vašimi rukami a naopak) a varenými rybami.

Zloženie: aspirín, ryby, soľ

Odstráňte šupiny, hlavu, chvost a vnútornosti, dobre umyte každú rybu. Ryby posielame na soľ po dobu 10 dní. Ako nakladať? V tomto prípade môžete bezpečne používať metódy " suché " a " mokré " solenie.

Potom sa musí ryba opláchnuť a znovu rozotrieť so soľou zmiešanou s dusičnanom potravinovej kvality (môžete nahradiť aspirín), ktorý užívame v množstve 2% hmotnosti soli.

Suché 2-3 týždne a ryby sú pripravené.

Hotový sušený kapor je poslaný na uskladnenie v krabiciach s otvormi na oboch stranách. Toto je potrebné, aby sa ryby ventilovali a udržiavali dlhšie. Tiež môžete vložiť palice alebo pramene medzi ryby, čo tiež prispieva k ich ventilácii.

Lahodný sušený kapor je dobrý v suchej forme s pivom alebo kvasom. Ak sa takéto ryby správne skladujú, môže sa skladovať až 12 mesiacov.

Video z Argentíny: TARANKA - CARP sušená, údená doma.

Video: Carp sušený doma.