Sušený červený rowan - ako sušiť bobule doma správne: v rúre, elektrickej sušičke alebo prirodzenom sušení.

Sušený červený žeriav - garantovaná možnosť využívať sušené bobule po celý rok. Mnohé prospešné vlastnosti červeného ovocia popola vysvetľujú rôzne spôsoby jeho prípravy. Sušenie bobúľ znižuje možnosť znehodnotenia výrobku, zachováva jeho prospešné vlastnosti čo najviac a je najpohodlnejším spôsobom skladovania rowan.

Zloženie: červený rowan

Ako sušiť bobule rowan doma.

Krasnaya rowan sa zvyčajne suší dvoma spôsobmi - prírodnými (v interiéri) a nútenými (v elektrickej sušičke alebo v rúre).

Pri výbere prvej možnosti nezabudnite, že miestnosť, v ktorej sa bude sušiť červená jarabína, by mala byť dobre vetraná.

V druhej verzii, ak používate sušičku, potom je všetko veľmi jednoduché. Postupujte podľa pokynov k nej pripojených.

Ak sa rozhodnete sušiť bobule v rúre, potom pri sušení musíte nastaviť teplotu od 40 do 60 stupňov a sledovať rovnomernosť sušenia, neustále miešať plody horského popola. Musíte sušiť v niekoľkých fázach. Po 5-6 hodinách v sušiarni by mali byť plody ponechané vychladnúť 12-20 hodín. Potom, ak je to potrebné, opäť v sušiarni pokračujte v sušení, vždy keď sa teplota zníži o 5-10 stupňov.

Uchovávajte sušené bobule červeného žeriavu dobre v tkaninových vreciach, nádobách alebo škatuliach. Z takej jednoduchej prípravy na zimu si môžete urobiť užitočné dezerty, variť čaj, pridať kompóty alebo dekorácie. Takže vedieť akosuchý správne, môžete využiť červené bobule bobúľ po celý rok.