Sušenie tomel doma

Na východe je tomel považovaný za „Boží dar“ a „Jedlo Bohov“, takže dobrý hostiteľ vždy ukáže, že rešpektujete sušený tomel. Keď sušené, tomel stráca väčšinu svojej zvieravosti, zanecháva len chuť a vôňu medu.

Zloženie: tomel Čas na záložku: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Sušený tomel na čerstvom vzduchu
  • 2Sušený tomel v elektrickej sušičke
  • 3Trúbky v rúre

Sušený tomel na čerstvom vzduchu

\ t

Na Taiwane mnohí poľnohospodári pestujú a sušia tomel. To je nepríjemný, ale ziskový obchod. Navrhujem, aby sme videli, ako sa to deje v takmer priemyselných objemoch.

Na sušenie nie je potrebný ešte zrelý tomel, len čo začne meniť farbu zo zelenej na žltú.

Plody sa okamžite odtrhnú a padnú na špeciálny stroj, kde kaki okamžite stráca svoju pokožku.

Potom prichádzajú na špeciálne mreže, kde sa ovocie sušené na čerstvom vzduchu niekoľko týždňov.

Sú to celé viacpodlažné regály, ktoré sú vybavené kolieskami, ktoré uľahčujú ich navíjanie cez noc do miestnosti, kde je vlhkosť stabilná a teplota je aspoň 30 stupňov.

Počas dňa pracovníci menia niekoľko poschodí na miestach, aby každý plod dostal svoj podiel na slnku.

Rovnako je to sušenie tomel v priemyselnom priemyslešupiny a drobní obchodníci jednoducho kravatu na šnúrkach za chvostom zviažu a zavesia na ploty, alebo do svojich obchodov, kde tomel uschne a čaká na svojho kupujúceho.

Možno, že sa tomel usušil takýmto spôsobom a chutne, nevyzerá to veľmi chutne, takže mydlo vysúšame v starej, láskavej forme s elektrickou sušičkou.

Sušenie tomel v elektrickej sušičke

Odporúča sa, aby sa na dozrievanie nezrelé plody používali husté dužiny. Peel je možné čistiť alebo nechať tak, ako je.

Na to, aby sa kôra po vysušení zachovala na svojej jasnooranžovej farbe, je potrebné vylisovať šťavu z citrónu a dôkladne namočiť krúžky v šťave.

Nasaďte tomel na zásobník sušičky, zapnite teplotu asi 60 stupňov. V priemere necháme vyschnúť asi 8 hodín, v závislosti od veľkosti kusov, tento čas sa môže znížiť alebo zvýšiť.

Ako sušiť tomel v elektrickej sušičke, pozrite sa na video:

Náhrobky v peci

Odlúpnite tomel, odstráňte stonku a nakrájajte na tenké plátky. Plech prikryte pergamenovým papierom, položte tomel, posypte citrónovou šťavou a posypte cukrom a škoricou.

Zahrejte rúru na 170 stupňov a čipy pečte 5 minút. Potom trochu otvorte dvierka rúry, znížte teplotu a nechajte aspoň dve hodiny vyschnúť.