Sušenie mäsa doma

Mäso má veľmi krátku trvanlivosť, a ak plánujete dlhú cestu do miest s malým obývaním, mali by ste byť znepokojení obstarávaním potravín. Koniec koncov, sušené mäso má prakticky nekonečnú trvanlivosť a jeho obnovenie po vysušení je jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Do varenej kaše alebo polievky nalejeme hŕstku mäsa a za pár minút to bude opäť ako predtým - šťavnaté a voňavé.

Zloženie: mäso, koreniny

Obsah

  • 1Ako sušiť mäso v elektrickej sušičke
  • 2Sušené mäso na čerstvom vzduchu.

Ako sušiť mäso v elektrickej sušičke

Ak potrebujete mäso naozaj na dlhé skladovanie, vyberte si nemastné mäso, bez žíl a kožiek. Na sušenie sú vhodné hovädzie, jahňacie, zverinové a konské mäso.

Nakrájajte mäso z kosti a rozrežte ho na malé platne naprieč vláknami.

Snažte sa udržiavať rozmery platne viac-menej rovnaké, takže mäso bude rovnomernejšie.

Ďalším krokom je marinovanie mäsa. Máte radi kebab? Takže tu musíte variť presne tú istú marinádu s rovnakým korením. Nalejte mäso s marinádou a nechajte jeden deň v chladničke.

Keď je mäso nakladané, musíte kvapalinu vypustiť. Môžete jednoducho dať mäso na sito a čakať, alebo násilne stlačiť pod jarmo.

Rozložte kúsky mäsa na mriežku elektrickej sušičky, nastavte teplotu na 70 stupňov a čas od času ju otočte. V zásadepo 3 hodinách sa mäso môže už jesť, ale pri dlhodobom skladovaní sa musí sušiť, kým sa všetka vlhkosť neodparí.

Mäso sa môže sušiť aj v sušiarni pri teplote do 70 stupňov as pootvorenými dverami.

Takto sušené mäso je veľmi chutné, ale nie každý si ho môže dovoliť, preto zvážte iný spôsob sušenia mäsa. Nazýva sa „Afričan“, hoci mnohé národy si pripisujú prvenstvo tohto vynálezu.

Sušené mäso na čerstvom vzduchu.

V Afrike jednoducho mäso rozotierajú s korením a zavesia ho na ulicu. Horúce slnko a vietor pracujú za pár dní.

Metóda je dobrá, ale nie je vhodná pre naše hostesky. Obrovské sušiace skrine, kde môžete sušiť mäso, nie sú dosky, ale väčšie kusy sú drahé. Ale ak zahrniete vynaliezavosť, potom môžete vytvoriť sušiacu skriňu z toho, čo je po ruke.

Plastová krabica, chladič z počítača a rošt, to je všetko, čo potrebujete pre sušiacu skrinku.

Spôsob sušenia je rovnaký ako pri sušení mäsa na plátkoch, ale keďže toto mäso nie je určené na dlhodobé skladovanie, môže byť marinované vo víne, nie v octe. Môžete použiť hydinové mäso, a nie veľmi mastné bravčové mäso. Zaveste mäso na háčiky, alebo ho položte na gril a zapnite ventilátor.

Sušenie plátkov mäsa v takejto sušičke bude trvať približne dva dni, ale ak chcete proces urýchliť, nainštalujte do sušičky lampu, ktorá ohreje vzduch.

Bez núteného fúkania, \ tmäso potrebuje asi 10 dní a neustále vetranie, ktoré je ťažké poskytnúť v byte. Hoci nič nemôže zastaviť skutočného milovníka mäsa.

Recepty na sušenie mäsa sú početné a jedno z nich si môžete pozrieť na videu: