Sušenie bobúľ a ostružiny listy, rovnako ako marshmallow a fig z BlackBerry

Je ľahké vysušiť ostružiny, kde je ťažšie dostať ich domov z lesa alebo z celého trhu. Koniec koncov, ostružina je veľmi jemná, a to je ľahko vrásčitá, produkuje šťavy, a sušenie týchto blackberry nemá zmysel. Ale nič nezhadzujeme, ale pozrime sa, čo z toho možno urobiť.

Zloženie: ostružina Čas do záložky: Pružina, Leto, jeseň

Choďte cez ostružinu, oddeľte celé bobule od drvených. Odstráňte listy a stonky. Umyte ostružinu je absolútne nemožné, ak nechcete kaziť obrobok. Sušíme len celé a nepoškodené bobule.

Obsah

  • 1Sušenie černice
  • 2Obr.
  • 3Listy sušené černice

Sušenie černice

Čučoriedku je možné sušiť na čerstvom vzduchu alebo násilne pomocou plynovej rúry alebo elektrickej sušičky. Pri sušení pod holým nebom sa snažte vyhnúť priamemu slnečnému žiareniu a umiestnite misky na ostružiny do tieňa. Vzhľadom k svojej veľkosti, blackberry schne dostatočne rýchlo, av prípade priaznivého počasia, bude sušenie trvať 2-3 dni.

V elektrickej sušičke alebo v rúre na sušenie je potrebné najprv vystaviť veľký výkon, približne 70 stupňov, a za dve hodiny znížiť teplotu na 40 stupňov. Priemerná doba schnutia ostružiny je 6-7 hodín.

Sušené černice sa používajú hlavne na výrobu kompótov, čaju, ale môžete si urobiť sladké jedlo.

Fig z ostružiny

Obr. Jedna z odrôdpastilky. Pripravuje sa z tých plodov, ktoré ste odmietli a ktoré nie sú vhodné na sušenie.

1 kg černice; 0,5 kg cukru; 0,5 litra vody.

Všetko dôkladne osušte jemným sitom, aby ste sa zbavili semien (voliteľné) a za stáleho miešania varte do stavu veľmi hustého pyré.

Ochlaďte morušovú hmotu a nalejte ju do tácky na pasty. Je potrebné sušiť figu pri teplote 40-45 ° C počas 6 hodín. Ochota sa kontroluje prstom alebo zhodou. Stick zápas v blackberry tortu a pozrite sa, zápas by nemal byť mokrý.

Môžete trochu experimentovať a pridávať orechy do stále tekutého obr.

Fígom narezaným na tenké prúžky môže byť ozdoba na zmrzlinu alebo tortu.

A teraz sa pozrime na video, ako urobiť pastu na ostružiny:

Sušené listy Blackberry

Čerešňa sa zberá na prípravu čaju. Je lepšie zbierať ich skoro na jar, keď listy len kvitnú, alebo počas kvitnutia.

Je žiaduce kvasiť listy, čo vám umožní vytiahnuť všetky vitamíny z listov.

Rozložte listy na stôl v niekoľkých vrstvách a načerpajte ich dreveným valčekom tak, aby sa všetky držali.

Preložte listy do hrnca a počkajte 2 dni, kým sa proces kvasenia uskutoční. Listy budú veľmi pomalé, niekedy čierne, a to je normálne, teraz môžu byť sušené.

Šľahajte lístky ostružiny na tácky a vystavujte ich čerstvému ​​vzduchu pod baldachýnom až do úplného vyschnutia.

Blackberry listy by mali byť skladované v ľanových vreciach alebo v kartónovej krabici maximálne 12 mesiacov.