Sušené zemiaky - jednoduchý recept na sušenie zemiakov doma.

Sušené zemiaky sú druhom zemiakových lupienkov, len v porovnaní s posledne uvedenými sú užitočné pre organizmus. Sušenie ovocia a zeleniny v týchto dňoch je stále populárnejšie. Tento jednoduchý recept na zber zemiakov určite osloví ľudí, ktorí si nevedia predstaviť seba a svoju dovolenku bez stanov a prírody. Sušené zemiaky, celkom, nahradí čerstvé hľuzy, ale bude vážiť mnohokrát menej.

Zložky: zemiaky

Ako variť sušené zemiaky doma.

Na sušenie zbierajte zemiaky rovnakej priemernej veľkosti.

Odlúpnite hľuzy a nakrájajte na krúžky s hrúbkou do 4 mm.

Takto pripravené zemiaky by sa mali umiestniť do pláteného vrecka vhodnej veľkosti a potom sa ponorili do vriacej vody. Varte 2-3 minúty a potom ochlaďte pod tečúcou vodou.

Zaveste vrecko na úplné vypustenie.

Potom môžete vziať zemiakové hrnčeky z vrecka a dať ich na plech na silikón.

Vysušte v slabo zahriatej peci, kým sa zemiaky nezačnú podobať čipom. Ak máte elektrickú sušičku, je lepšie ju používať.

Sušené zemiaky sa môžu jesť samostatne bez varenia. Pokiaľ ide o rekreáciu v prírode, jej prítomnosť umožňuje rýchlo variť chutné jedlo. Sušené kruhy stačí zuronit v horúcej vode a čakať, kým zemiaky napučia a varia.