Sušené zemiaky do budúcnosti - ako variť sušené zemiaky doma.

Sušené zemiaky sa varia najčastejšie, keď je potrebné vziať so sebou veľa jedla, a schopnosť pohybovať sa je obmedzená. To je miesto, kde sušenie potravín a zeleniny príde na záchranu. Každý vie, ako sušiť sušienky. Viete, ako sušiť zemiaky? Ak nie, potom odporúčame zistiť, ako to urobiť správne.

Zložky: zemiaky

Ako variť suché zemiaky pre budúce použitie doma.

K domácej produkcii sušených zemiakov môže dôjsť kedykoľvek v priebehu roka.

Tento proces začína tým, že všetky hľuzy niekoľkokrát umývame a triedime podľa veľkosti: malé zemiaky - v jednej hromade, stredne - v druhom, veľkom - v treťom.

Užívame približne rovnaké zemiaky a varíme: malé - 7-8 min., Veľké - 12 min. Varíme zemiaky až do polovice pripravenosti - tak bude menej odpadu.

Neúplne prevarené hľuzy očistíme v šupke, rozrežeme na tenké krúžky alebo tyčinky a vysušíme v horúcej rúre s pootvorenými dverami - kvapalina sa odparí rýchlejšie.

Zemiaky nebudú vyschnúť okamžite, budete musieť urobiť niekoľko trikov. Zvyčajne dosť trikrát a sušené zemiaky sú pripravené.

Obrobok položte do papierových alebo ľanových vriec, do pohárov na sklo. V skrini v kuchyni alebo špajzi, je uložený niekoľko rokov.

Takýto zber sušených zemiakov je užitočný pre turistov a zimných rekreantov. Na dlhej ceste bude len nahmotnosť zlata. Koniec koncov, z 1 kg takýchto sušených zemiakov dostanete 6-8 kg zemiakovej kaše. Varíme prvé chody a druhé z tohto druhu, ako aj čerstvé zemiaky.

Pozri tiež video: Ako sušiť zemiaky na výlet alebo výlet.