Sušené slivky alebo sušené slivky - ako si vyrobiť slivky doma.

Pre domáce slivky sú vhodné slivky maďarských odrôd - maďarská taliančina, Ajan, fialová. Jedná sa o veľké slivky, ľahko oddelené od kameňa, obsahujú veľa dužiny a malú šťavu, sladkú chuť. Sušené slivky sú v podstate sušené slivky. Jesť ich môže zlepšiť trávenie, normalizovať krvný tlak, posilniť nervový systém.

Zloženie: slivky, sóda

Príprava 1 kg sliviek si vyžaduje 4-4,5 kg sliviek.

Obsah

  • 1Ako si vyrobiť slivky doma.
    • 1.1Ako sušiť slivky na zimu.
    • 1.2Ako skladovať slivky doma.

Ako si vyrobiť slivky doma.

Berieme zrelé, veľké plody, ale nie mäkké. Čím väčšie sú, tým chutnejšie sú sušené slivky.

Slivky, umyť, odtrhnúť stonku.

Môže byť vysušený kameňmi a môže byť odstránený.

Aby sa slivky rýchlejšie vysušili, dajte ich do vriacej vody so sódou na pečenie na pol minúty. Pre roztok vezmeme 1 liter vody a 1 polievková lyžica. lyžicu sódy.

Blanšírované slivky vložte do studenej vody a opláchnite. Ak urobíme všetko správne, vzhľad odtoku by mal byť prasknutý, takže sa vlhkosť odparí rýchlejšie.

Ako sušiť slivky na zimu.

Po uvedených manipuláciách sa plody mierne vysušia vo vzduchu, uložia sa v jednej vrstve na rovný povrch a privedú sa na slnko. Vyberte si miesto bez tieňa, aby sa slnko zohrievalo čo najdlhšie. Suché slivkyna slnku 5 dní, každý deň zasahujeme, aby sme sa nestali plesnivými.

Po zaschnutí sliviek ich umiestnime do tieňa a necháme ho schnúť ďalšie 3 - 4 dni.

Ďalšiu slivku možno sušiť v peci, elektrickej sušičke, ruských peciach. Týmto spôsobom sú sušené rýchlejšie - 12 hodín a slivky sú pripravené.

Pripravenosť sušených sliviek sa stanoví vizuálne. Nemalo by byť sušené, ale mäkké a elastické.

Ako skladovať slivky doma.

Sušené slivky by sa mali skladovať v suchej vetranej miestnosti v tesne uzavretých plechovkách alebo plechových krabiciach v skrini alebo dokonca na balkóne, ak tam nespadne dážď.

Sušené slivky dávajú potravinám jedinečnú chuť dymu. Je vhodný na mäso, plnené kurča a kačicu, pridáva sa do šalátov. Dezerty, zmrzlina, koláče, tiež nie sú bez sušených sliviek. Čakanie na spätnú väzbu o vašich skúsenostiach sušenie sliviek.