Sušené rebarbory ​​doma: sušenie stopky a rebarbory ​​koreň na zimu

V Nemecku, alebo v Anglicku, budete určite zaobchádzať s podpisovým pokrmom od rabarbera. Bol by si prekvapený, ale toto je obvyklý rebarbora, ktorú Európania veľmi uctievajú ako diétny, ale veľmi užitočný produkt.

Zloženie: rebarbora Čas na záložku: Leto, jeseň

Existuje veľa receptov na varenie rebarborových pokrmov, pretože mladé listy a mäsité stopky sa konzumujú čerstvé. Z nich sa pripravujú šaláty, pridané do polievok, boršč a dezerty. Rebarbora stonky majú jedinečnú kyslosť, a diverzifikovať chuť pokrmu.

Na zimu môže byť rebarbora zmrazená alebo sušená. Sušené rebarbory ​​môžu byť pridané do prvých chodov a na výrobu omáčok.

Obsah

  • 1Stonožky sušené rebarbory ​​
  • 2Sušenie koreňa rebarbory ​​

Sušené rebarbory ​​

\ t

Na prípravu rebarbory ​​na zimu vezmi zrelé, hrubé stopky. Sú narezané v koreňoch a okamžite odrezávajú listy, ktoré je potrebné hodiť. Toxíny sa môžu hromadiť v zrelých listoch rebarbory, takže sa ich musíte čo najskôr zbaviť.

Opláchnite odrezky pod prúdom studenej vody, nakrájajte na prúžky a vysušte na slnku.

Keď podstatne schne rebarbora, odporúča sa ju vysušiť v peci, aby sa zničili možné škodcovia. Sušený rebarbora rozložte na plech, zapnite rúru na +90 stupňov a dvierka mierne otvorte.hodín. Potom môžete vložiť kúsky rebarbory ​​do sklenených pohárov a použiť podľa potreby.

Sušenie koreňa rebarbory ​​

Koreň rebarbory ​​sa pri varení nepoužíva, ale je to obrovský úspech pri liečbe niektorých chorôb. Na vyschnutie by mal byť koreň tiež na čerstvom vzduchu, po dôkladnom umytí štetcom.

Nakrájajte koreň na krúžky alebo na kúsky a sušte dva týždne na slnku.

Sušený koreň môže byť rozdrvený mlynčekom na kávu, aby sa ušetrilo miesto a jednoduchosť použitia.

Pozri to, čo sa môže variť z rebarbory, pozri video: