Sušené ram ​​- recept s fotografiou ako soľ barana doma.

Chutné tučné trhliny - najlepšie občerstvenie na pivo. Navrhujem ženám v domácnosti, aby sa zoznámili s jednoduchým domácim receptom a varili chutné sušené barany nezávisle. Ukázalo sa, že takáto ryba z vlastného solenia je mierne solená a suchá, ako sa vám páči. Pomocou tohto jednoduchého receptu znížite svoje finančné náklady na minimum.

Zloženie: ryby, soľ

Zvyčajne na solenie rýb nakupujem na trhu jeden kilogram čerstvého, nedávno uloveného ranu. Pamätajte, že na solenie s ďalším sušením sú vhodné iba čerstvé ryby.

Pri solení podľa tohto receptu (metóda suchého solenia) sa pokúste vybrať stredne veľké ryby. Každý vták by mal vážiť približne 200-250 gramov. Ak je ryba väčšia, potom ju lepšie soli v slanom náleve.

A tak budeme potrebovať:

  • čerstvý baran - 1 kilogram;
  • dve poháre veľkej kuchynskej soli;
  • silná línia rybolovu;
  • "Gypsy" ihla.

Ako nakladať baran na liečenie doma.

Aby sa sušené ryby dostali k tomu, aby sa stali čoraz ťažšími na čistenie a črevo barana, nebudeme. Odstráňte jej žiabre. Potom v oblasti podkladu zatlačte soľ na stôl prstami. Dajte toľko, koľko chcete.

Potom, soľ, ktorú musíte trieť každú rybu proti váham, ako keby sa soľ mierne trhala v jatočnom tele.

Následne zložíme barana do nádoby na solenie vo vrstvách. Najprv dáme do misky 2–2,5 cm soli „vankúša“.dáme barana, potom opäť vrstvu soli. Posypte soľ na vrchnú vrstvu rýb.

Nádobu prikryjeme rybou s vekom a odošleme ju do chladničky na solenie po dobu 72 hodín.

Po troch dňoch je potrebné dôkladne umyť soľ z barana pod tečúcou vodou.

Potom by mali byť ryby nasiaknuté 12 hodín v priestrannej nádobe naplnenej studenou vodou. Voda v rybách sa musí meniť každé štyri hodiny.

Potom vezmite rybu z vody a každú rybu umyte papierovou utierkou.

Potom musíme ramena opierať o silnú líniu ihlou s veľkým okom. Snažte sa, aby sa navlečené jatočné telá nedotkli. Zvyčajne zdieľam ryby s kolíčkami na prádlo. Ako to vidím na fotografii.

Potom musíme taranu zavesiť na suché miesto. Zvyčajne visím na balkóne alebo len v kuchyni. Ryby by sa mali sušiť tri až sedem dní. Doba sušenia závisí od stupňa sušenia valca, ktorý sa vám páči - sušiča alebo mäkšieho.

Hotové sušené ryby by sa mali skladovať v chladničke zabalené v pergamenovom papieri.

Pred podávaním musí byť vysušená šváb vypitvaná (vyberte vnútornú stranu) a narezaná na časti. Zvyčajne som nakrájame na tri alebo štyri kusy. Takže je vhodnejšie jesť.

Bon appetit.